Направете това, ако мислите, че ще ви уволнят


Направете това, ако мислите, че ще ви уволнят
Снимка: iStock/Guliver

Вършите работата си добре, но напоследък имате чувството, че това не се забелязва и оценява. Или в ръководството на компанията ви са настъпили промени и е започнала поетапна чистка на служителите. Може би сте допуснали сериозна грешка. А може би просто интуицията ви дава знак. Причините да си мислите, че ще ви уволнят, могат да са доста. Какво обаче да направите в този случай?

Най-важното е да не изпадате в паника, пише Forbes. Опитайте се да прецените трезво ситуацията. И в никакъв случай не напускайте само от желание да изпреварите събитията, без да сте си намерили нова работа. Вместо това направете следното:

1. Постепенно приберете личните си вещи, за да сте подготвени, ако ви се наложи бързо да си тръгнете. Прехвърлете си важни файлове или примери за ваши постижения в работата, които могат да ви послужат в бъдеще. Уверете се също така, че имате контактите на колеги, с които искате да поддържате връзка.

2. Обновете автобиографията си с детайли от работата, на която все още сте. Посочете свои успехи и ги подкрепете с доказателства, ако е възможно.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама