Не казвайте тези 3 неща на работа


Не казвайте тези 3 неща на работа
Снимка: iStock/Guliver

Увереността е един от най-важните фактори за успех в кариерата. Когато някой не я притежава, това си личи във всичко - от начина на обличане до начина на изразяване. Има някои често срещани изказвания, които ни карат да изглеждаме некомпетентни в очите на околните, дори да не сме такива, пише Business Insider. Ето кои са три от най-често срещаните от тях:

1. "Трябва да питам шефа си"

Разбира се, почти винаги има някои висшестоящ за допитване преди служебно решение. Но това не означава, че трябва да завършвате често разговорите с това изказване. Така мотивирате останалите да мислят, че не сте човека, който взема финалните решения и обезценявате присъствието си. Вместо това, опитайте със "Звучи страхотно, нека да проведа няколко разговора в екипа преди да придвижим нещата напред".

2. "Не знам"

Със сигурност няма нужда да имате всички отговори, на всички въпроси, по всяко време. Но като отговаряте така на колегите, може да им се стори, че не се вълнувате от работата, че не ви интересува какво се случва наоколо или че искате по-скоро да свърши денят. А може и да ви сметнат за некомпетентни. Алтернативни отговори са "Ами, мога да ти кажа, че този доклад беше принтиран в петък" или "Това е точно въпросът, на който и аз търся отговор". Може също да опитате да се сдобиете с информацията от някой друг. Например с "Да попитаме Х да потвърди?".

3. "Това добре ли е?"

Пропуснете въпроса. Той оставя впечатление, че сте слаб човек, който търси социално одобрение в работните проекти, вместо да сте творческата личност, която държи на идеите си и работата си и ги отстоява. Ако някой сам дойде и каже, че нещо не е добре, тогава вече има повод да се замислите и да потърсите отговорите за себе си.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама