Никога не включвайте тези 5 неща в CV-то си


Никога не включвайте тези 5 неща в CV-то си
Снимка: iStock/Gulliver

Когато пишат автобиографията си, много хора прилагат т.нар стратегия "спагети по стената" - хвърляш всичко, което имаш, пък каквото се залепи.

Работодателите обаче се интересуват повече от качество и по-малко от количество. Изследвания са показали, че едно CV има само седем секунди, за да грабне вниманието на човека, който го преглежда. Затова трябва да се погрижите вашето да е наистина запомнящо се.

За целта от Business Insider съветват никога да не добавяте тези неща вътре, тъй като те не правят особено добро впечатление.

1. Език, който не говорите добре

Учили сте френски преди години в училище? Добре, но колко реално си спомняте от езика? Ако не можете да го използвате свободно, по-добре изобщо не го пишете. В най-лошия случай работодателят може да говори езика и да ви накара да демонстрирате умението си, а това може да доведе до неловка ситуация.

2. Прекалено базови умения

Да посочвате Micorosoft Word и email в CV-то си в днешно време е просто смешно. Предполага се, че всички умеят да ги ползват.

3. Присъствието ви в социалните мрежи

Може би си мислите, че стотици последователи в Twitter и Instagram и приятели във Facebook са някакво предимство. Това би могло да бъде така, ако например развивате собствен бранд. В повечето случаи обаче няма директно отношение към работата ви.

4. Откровени лъжи и преувеличени факти

Мениджърите преглеждат десетки, стотици автобиографии. Те могат да засекат лъжите, а и дори това да не стане веднага, истината рано или късно ще излезе наяве. И тогава ще имате да давате доста обяснения.

5. Шеги

Колко ли оригинален ще изглеждате, ако напишете "майстор на гуакамолето" в секция "Допълнителни умения"... Всъщност николко. Това не е мястото за шегички. Изглеждате несериозен и безотговорен.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама