Ню Йорк оживява върху човешки тела


Ню Йорк оживява върху човешки тела

Ако някога сте разглеждали снимки в Ню Йорк, или пък сте били там (за което благородно ви завиждаме), със сигурност сте си казали, че е изключително красиво. Художничката Трина Мери е на същото мнение. Тя била толкова вдъхновена от града, който не спи, че решила да го пресъздаде върху човешки тела. Невероятно талантливата Трина успява да изрисува телата на моделите си толкова виртуозно че те буквално се сляха с фона си!

Някои от местата, на които са заснети уникалните модели, са в Сентрал парк, на мостовете в Бруклин и Манхатън, Емпайърстейт билдинг. Процесът не е никак лесен- моделите трябва да бъдат изрисувани на улицата, а самото рисуване отнема няколко часа и може да привлече нежелано внимание. Но законът е на страната на Трина- в Ню Йорк голотата се разрешава, когато е в името на изкуството. Друго забавяне например се оказала една кола, която шофьорът преместил, вследствие на което моделът трябвало да бъде изрисуван наново.

Идеята дошла, когато г-ца Мери се преместила от Сан Франциско в Ню Йорк по-рано тази година. „Исках да се слея с града и, правейки наблюдения, да го разбера и осмисля“, казва тя.

Как се чувствали моделите? „Можеш да усетиш процеса на трансформацията! Самата четка, с която Трина рисува, е много мека, така че все едно съм на масаж. Чувството да рисуват върху теб е страхотно.“, споделя един от моделите. А пък един от очевидците на процеса възкликнал „Това е толкова типично за Ню Йорк- тук нищо не може да те изненада!“

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама