Правете тези неща и ще ви е по-приятно на работа


Правете тези неща и ще ви е по-приятно на работа
Снимка: iStock

Вдигнете ръка, ако някога сте мечтали да хвърлите телбода си (или може би лаптопа си...) през прозореца. Ако сте го направили, тази статия е за вас.  Върнете разума и да намерите радост в често подлудяващия свят на работата.

1. Забравете "Проекти за страст"

Оказва се, че преследването на неуловими страсти може да бъде колело за хамстер. Тази книга ви насърчава да намирате радост в малките неща, като справянето с дадена задача или овладяването на ново умение. Кой знаеше, че електронните таблици могат да бъдат тайно вълнуващи?

2. Казвайте "Не"

Добре е да казвате "не" на работното място. Поставяйки граници, вие давате приоритет на вашето благополучие. Казването на "не" също може да бъде мощен инструмент за преговори.

Вижте още: 7 страхотни идеи как да спечелите пари от хобито си

3. Спрете да сравнявате, започнете да празнувате

Изхвърлете страха да не пропуснете социалните медии и празнувайте собствените си постижения, независимо колко малки са. Тази книга ви напомня, че пътуването на всеки е уникално и сравняването с другите само ви отдалечава от собственото ви щастие.

4. Прегърнете абсурда

Работата може да бъде странна, вярно е. Но вместо да го оставите да ви повлече, смейте се на нелепостта. Остроумните илюстрации и забавните анекдоти в тази книга ще ви накарат да смъркате чай на бюрото си (дано не буквално).

5. Бъдете любопитни

Никога не спирайте да задавате въпроси, да проучвате нови идеи и да се учите през целия живот. Любопитството е вашето тайно оръжие срещу страховития офис коловоз.

Вижте още: Спрете да правите тези 4 неща, ако искате да напреднете в кариерата

6. Изхвърлете чудовището на перфекционизма

Стремежът към безупречност просто храни стресиращия звяр. Тази книга насърчава приемането на грешките ви и разглеждането им като възможности за учене. Освен това е много по-забавно да се смееш на печатни грешки, отколкото да плачеш за тях.

7. Създайте своя екип-мечта

Приятелите от работата не са просто приятели за охлаждане на водата – те са вашите спасители на разума. Инвестирайте в изграждането на истински връзки с колеги, които ви карат да се смеете, подкрепят ви и ви напомнят, че не сте сами в тази джунгла.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама