Професии, които те поддържат във форма


Професии, които те поддържат във форма

Не е някаква тайна, че има професии, които поддържат тялото ти в идеална форма – сред тях са тези на фитнес инструктор, танцьор или спортист. Но има и такива, които не са тясно свързани със спорта, а просто изискват целодневно движение като тази на пощальона, градинаря, строителния работник и т.н.

Ето някои примери, които освен, че те поддържат в добра кондиция, са и приятни сами по себе си:

Стюардеса

Това е пълната противоположност на скучната работа в офиса. И ако се занимаваш с това, просто няма как да не си във форма. Някога имаше изискване за килограмите и стюардесите биваха качени на кантара всяка седмица, за да се следи теглото им. Но това едва ли е било проблем предвид естеството на работа, което е свързано с бутане на колички и разходки из самолета по време на всеки полет.

Каролин Падок, стюардеса с дълъг професионален опит, споделя: "Прекарала съм повече от 20 хиляди часа в небето и съм направила 10 милиона мили, обикаляйки света през последните 22 години в частни и в обществени самолети, като съм се движила в 95% от времето. И не само по време на полет, веднага щом се приземях, започвах да обикалям, за да разглеждам градовете".

И въпреки че работата позволява фитнесът да се пропусне, стюардесата Аманда Плева подчертава: "Страхотно е винаги да имаш възможност да отидеш на фитнес в хотела. Когато си далече от дома, оправдание от типа на "прекалено съм заета за фитнес" няма как да се използва".

Сватбен фотограф

Фотографите Боб и Присила Ратбоун твърдят, че работата им е особено натоварена откъм движение. Присила споделя: "Цялото това ходене, приклякане и носене на тежките фотоапарати и стативи, представлява една доста добра тренировка. По време на всеки сватбен сезон свалям по няколко килограма и чувството е страхотно. Дрехите ми стоят по-добре, краката ми се стягат, гърба и мускулите на ръцете ми стават по-изразени. Само през зимата, когато няма толкова много сватби, се налага да тренирам във фитнеса".

Екскурзовод

Роузи Енос е гид на групи от хора, обикалящи интересни места с раници на гърба: "Най-хубавата част от работата ми е, че никога не се налага да отделям време на упражнения. Докато работя натоварвам и краката, и горната част от тялото си, защото работата ми се състои в това да обикалям десетки километри с тежка раница на гърба. На тези разходки горя между 4 и 8 хиляди калории дневно, а и наблягам предимно на зеленчуци, което гарантира страхотна форма. Когато прегладнея изяждам един Snickers, за да се подсиля ударно".

Детски учител

Когато работата ти налага да тичаш след деца по цял ден, няма как да не си във форма, особено пък ако твоя задача е и да раздвижваш децата с някакъв спорт. Лен Сандърс е преподавател по физическо възпитание с 30-годишен стаж: "Постоянно се движа, преследвам деца, тичам, демонстрирам, докато накрая остана без никаква енергия. Преподавам физическо възпитание на деца между 3 и 11 години, което ме подмладява. Сега, след като вече навърших 50, все още се чувствам здрава и свежа, именно защото се занимавам с деца по цял ден". 

Източник: cnbc.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама