Ричард Брансън: Трябва да сте авантюристи, за да успеете


Ричард Брансън: Трябва да сте авантюристи, за да успеете
Снимка: Getty Images/Guliver

Ричард Брансън е стартирал първия си бизнес само на 16 години. Днес той е световно уважаван бизнесмен, авантюрист и философ.

Като основател на Virgin Group, Брансън е един от най-богатите хора в света. Това, което прави този човек толкова забележителен, не е личното му богатство, а желанието му да окаже положителен ефект върху света.

Той е вдъхновение за милиони хора, защото живее живота си на макс и не се страхува да прави промени. Брансън винаги е бил мечтател и пионер. Той се е провалял толкова много пъти, но именно така е успял да постигне някои от най-големите си успехи.

Ричард многократно е споделял, че трябва да поемате рискове, за да реализирате най-големите си желания. Тези негови цитати напълно доказват това.

"Около 80% от живота си прекарвате в работа. Искате да се забавлявате вкъщи, защо да не го правите и на работа?“

Толкова много хора ненужно се събуждат всеки ден и си казват: "Мразя работата си". Има много лесно разрешение на това – правете нещо друго. Вие сте господар на съдбата си. Не се самозалъгвайте, че не може да постигнете нещо по-добро или че сте късметлии да имате работа, тъй като има толкова много безработни. Най-успешните хора са там, където са в момента, защото никога не са били напълно доволни. Те са се борили, докато не са постигнали мечтите си. Животът е кратък, затова не го пропилявайте, правейки нещо, което ви прави нещастни. Ако искате нещо, спрете да се оправдавате, че го нямате, а го постигнете. Понякога трябва да страдате за малко в името на дългосрочното си щастие.

"Не се учите да ходите, следвайки правила. Научавате се, правейки го и падайки."

Бъдете смели. Успехът не идва при тези, които следват отъпкани пътеки. Трябва да бъдете откриватели. Помнете, че преди време самолетът е бил налудничава мечта. Днес сме покорили даже космоса. Най-великите човешки постижения са продукти на луди идеи.

"Винаги съм гледал на бизнесите си не като на машини за правене на пари, а като на приключения, които могат, надявам се, да подобрят живота на хората.“

Превърнете живота и работата си в приключение. Учете се с всяка стъпка, която правите. По време на този процес включете и други хора. Най-успешните хора в историята винаги са усъвършенствали живота на тези около тях. Не може да вземете пари и вещи, когато починете, но ако ги дарите на света, вашето наследство ще продължи да живее. Светът никога не е трябвало да бъде притежаван или управляван от един човек - ние трябва да го споделяме. Създайте империя и след това пуснете всички вътре, за да споделят чудесата й.

"Смелият може да не живее вечно - но предпазливият не живее изобщо."

Президентът на Америка Ейбрахам Линкълн някога е казал: "В края на краищата, важни са не годините от живота, а животът в тези години". Живейте живота си на пълни обороти. Наслаждавайте се на всеки момент. Не се страхувайте да поемате рискове и да опитвате нови неща. Какъв е смисълът да живеете, ако не правите неща, оставящи ви без дъх. Не може да бъдете твърде предпазливи или несигурни, ако искате да стигнете върха. Натиснете себе си до краен предел и не поставяйте граници около себе си.

"Майната му, да го направим.“

Това е нещо, което трябва да си казвате колкото се може по-често. Ако искате да направите нещо, просто го направете. В противен случай след време ще съжалявате за всички неща, които сте имали възможност да опитате, но не сте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама