Вечерните ритуали на успели хора


Вечерните ритуали на успели хора
Снимка: Getty Images / Guliver

Сутрешните ритуали са важни, но вечерните също могат сериозно да повлияят на успеха на един човек. Това е така, защото последното нещо, което правим преди лягане, се отразява на енергията и настроението ни през следващия ден, тъй като определя доколко добре ще си починем през нощта. Сайтът Business Insider е дал за пример какво правят някои от най-успелите хора в света всяка вечер преди сън.

Президентът на САЩ Барак Обама е нощна птица – обича да работи до късно и понякога провежда телефонни разговори с екипа си и след 11:30 вечерта. "Винаги когато мога обаче гледам предаването The Daily Show на Джон Стюърд”, казва той в интервю.

Изобретателят Бенджамин Франклин пък се стремял към постигане на морално съвършенство и всяка вечер си задавал един и същ въпрос: "Какво добро извърших днес?”. Стараел се да живее така, че винаги да има отговор.

Една от най-влиятелните жени в света – шефката във Facebook Шерил Сандберг изключва всякакви мобилни устройства вечер, за да се откъсне поне за малко от постоянно идващите мейли.

Писателят Стивън Кинг има малко странен ритуал – подрежда възглавниците си по определен начин. "Отворът на калъфката трябва да сочи противоположната страна на леглото. Защо ли? Нямам представа", казва той.

Друг писател – Майкъл Люис, пък заявява, че за него най-доброто време за писане е между 7 вечерта и 4 през нощта.

Бившата редакторка на Cosmopolitan Кейт Уайт обича да досвърши някоя работа вечер, но задължително го прави права в кухнята с лаптопа върху кухненския плот. "Ако работя седнала, ще ми се доспи бързо”, казва тя.

Създателят на Microsoft Бил Гейтс не пропуска всяка вечер да чете в продължение на един час, независимо колко късно се е прибрал.

Преди лягане изпълнителният директор на American Express Кенет Ченоу си записва на лист три неща, които иска да направи на следващия ден, като казва, че това му помага да подреди приоритетите си.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама