Влогърката Йоанна Петрова: В следващите месеци ще променя изцяло качеството на видеата си


Влогърката Йоанна Петрова: В следващите месеци ще променя изцяло качеството на видеата си
Снимка: Йоанна Петрова

Йоанна Петрова е влогърка, актриса, преподавател по танци. Става популярна, развивайки Инстаграм профила си, който към този момент има над 72 000 последователи и участвайки в уеб сериала "Следвай ме". Танците са нейната страст и нейна визитна картичка. Това лято влезе в ново амплоа - на жури в модния интернет формат "Моят стил".

Срещнахме се с Йоанна, за да разберем какво следва за нея оттук нататък. Ето какво ни сподели тя:

Здравей, Йоанна. Нека да започнем с това как реши да започнеш да се занимаваш с влогърство? Някой инспирира ли те?

Здравей! От доста малка обичам да заснемам клипчета с приятели на различни теми или просто да запазвам спомените. Може би от там идва и афинитетът ми към това да гледам влогъри. Преди 8-9 години нямаше влогъри в България и гледах само чуждестранни. Започнах от грим уроци, като в последствие открих и други. Те ме вдъхновиха един ден и аз да създавам видео съдържание.

Помниш ли първото си видео? Разкажи ни малко за него.

Да! Първото ми видео беше идеи за украса на великденски яйца. Едва се престраших и се срамувах да покажа лицето си, затова записах само глас. След това направих първата “смела” крачка с един влог от фестивал, на който бяхме поканени да преподаваме. От там се отпуснах по-лесно. Тайната е да се направи първата крачка…след това е лесно.

Какво ти даде влогърството и съответно какво ти отне?

Влогърството ми даде много прекрасни хора, както аудиторията, която ме гледа, така и приятелствата, с които ме срещна тази дейност. Научи ме да не обръщам внимание на негативни хора. Това ме направи и по-твърд характер. Отне ми донякъде невинността.

В среди, в които личността ти е публично достояние, се налага да си по-силен характер и по-устойчив от време на време. Отне ми и малко от времето в залата. Но всичко останало са само позитиви. Най-щастлива съм за подкрепата и топлината, която ми дават хората!

Друго твое занимание, превърнало се в работа са танците. От колко време тренираш и преподаваш танци?

Танцувам от 10 години, преподавам от 5. Основен и цялостен бизнес с разрастване и екип, се осъществява вече от 2 години.

Какво ти дава танцът?

Танците ми дават много приятна емоция, много енергия и разбира се, някаква физическа дейност, от която изпитвам удоволствие. Танцовите среди ми дават много социални контакти, приятелства по целия свят и с всякакви хора, много опит от ежедневната работа със стотици хора и най-вече - много щастие! Защото винаги ни събира хубав повод.

Как успяваш да съчетаеш всичко това, с което се занимаваш - влогърство, актьорство, поддържане на Инстаграм профил, преподаване на танци, а от скоро и журиране в новия интернет моден формат "Моят стил"?

Истината е, че не успявам. (смее се) Много ми е трудно, особено както всичко се разраства толкова много. За което мога само да бъда щастлива, разбира се! Нещата се случват най-вече заради хората, които са до мен и ме подкрепят, “спасяват ме”, когато трябва да лавирам между всичко. Но усещам, че назрява моментът, в който ще трябва да разширя екипа си, защото става все по-мащабно всичко, с което се занимавам.

Как се чувстваш като жури на "Моят стил"? Форматът вече приключи. С какви чувства влезе в него и оправдаха ли се очакванията ти?

Страхотно се чувствам! Форматът ми даде много уроци, тъй като това беше нов опит за мен. Осъзнах, че все още изпитвам затруднения да съм част от проекти, върху които нямам контрол и макар малко да се разминаваха вижданията ни с екипа относно посланията и представянето на формата, съм много доволна, че ми се случи. Обичам приключенията и най-вече хората, които те ме срещат.

Преди време розовият цвят можеше да се нарече твоя визитна картичка. Той преобладаваше в облеклото, прическата ти, както и във всичките ти профили. Вече виждаме, че тази "розова вълна" е преминала при теб. На какво се дължи тази промяна?

Промяната към розово се дължеше основно на темата, която бях създала в инстаграм профила си. Преминах през различни цветови теми преди това, но тази се хареса някак най-много и благодарение на нея развих много бързо профила си. Всичко друго стана като следствие. За да създавам повече разнообразно съдържание, търсех повече различни розови предмети, дрехи и аксесоари. Разбира се гардеробът ми съвсем не беше основно в розово, но това беше моята цветова тема, която изглеждаше естетически подредено. Но като всяко нещо и това омръзва. Затова в някакъв момент просто реших да я прекратя. Започнах да намирам все по-красиви места, които не са с розови елементи. Започнах да си харесвам все повече дрехи, които исках да снимам, но не са в тези гами и в един ден просто реших, че ще променя посоката. Всичко е временно и всички си имаме различните етапи от живота. Очаквах, че ще дойде този момент, още когато го създавах, но трябваше да си му дойде времето.

Преди малко споменахме и актьорството. Участвала си в няколко онлайн сериала. Разкажи ни малко повече за тях и очертават ли се още участия в подобен тип формати.

Беше истинско вълнение за мен, когато ме потърси екипът на “Следвай ме” с предложение да участвам в сериала. Много ме трогна поканата и като човек, който обича да опитва от всичко в живота, се съгласих веднага. Много ми хареса атмосферата, екипът, преживяванията…всичко беше прекрасно и затова се съгласих за следващите такива проекти. Въпреки всичко, имам някои граници, които не бих прекрачила в името на актьорството, затова не смятам, че е моето нещо попринцип. Но докато нещо е в синхрон с моите разбирания и ценности, докато се забавлявам, съм съгласна на такива преживявания с две ръце!

Коя според теб е най-голямата грешка в облеклото и прическата, която жените допускат често?

Грешният избор на кройка и размер. Това може съсипе визията на една жена. Най-важното е дрехите, които носим да са подходящи и да ни карат да изпъкваме по наш, индивидуален начин. За прическата важи същото. Много е важно една жена да подбира прическата и цвета на косата си, според нейните черти. Прическата е много важна. Дори небрежно направена, дори просто леко спусната е хубаво да има красив вид.

Като какъв определяш своя стил?

Основно като елегантен. Но понякога е миш-маш. (смее се) В танците често съм спортна, някога имам такива настроение и навън. Но най-добре се чувствам, когато съм с по-елегантни, дори и леко кокетни дрехи.

Какъв е твоят съвет към дамите, които четат това интервю в момента?

Съветът ми е да се наслаждавате на живота, да си вземете максимум щастие от всичко, което правите и да правите всичко с любов, нежност и грация.

Какво да очакваме от теб през следващите месеци?

В следващите месеци ще променя изцяло качеството на видеата си и ще създам нов облик на канала. Аз го споменах през пролетта, но вече всичко е почти готово, за да обновя визията и качеството при заснемане и монтаж. Нямам точна дата, но прехода се надявам да се усети. Фокусирала съм се основно върху това в момента, тъй като активното присъствие в канала ми липсва. Ще подскажа, че предстои и още нещо интересно, но то вероятно ще се осъществи по-скоро към края на годината и ще е съвместно с други лица, любимци на повечето ни зрители.

 

Интервю на Илиана Симеонова

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама