Вземете живота си в своите ръце със "Свръхгени"


Вземете живота си в своите ръце със "Свръхгени"
Снимка: iStock/Guliver

„Свръхгени“ определено е една от най-важните книги, свързани със здравето. В нея Чопра и Танзи повеждат читателите на вдъхновяващо пътешествие в света на гените – пътешествие, което ще им помогне да станат господари на съдбата си. Авторите защитават революционната теза, че ние можем да контролираме и направляваме гените си. Изборите, които правим, мислите ни, храната, която ядем, оказват влияние върху нашите гени. Дори малки промени в начина ни на живот могат да повлият върху активността на гените.

Нашите действия могат да оптимизират гените ни, а това от своя страна да доведе до постигане на баланс и благополучие. Всеки човек се ражда с определени гени, но те са динамични, реагират на нашите действия и ние можем да влияем върху тях. Авторите оборват господстващата години наред теза, че гените не могат да се променят и всичко в биологичното ни развитие е предопределено. Идеите, застъпени от двамата учени, ни помагат да подобрим не само нашето здравословно състояние, но да повдигнем духа си и да освободим съзнанието си.

Едно от безспорните предимства на авторите е, че те успяват да представят най-новите открития в областта на науката на достъпен език. Чопра и Танзи умело съчетават научните факти с разказите на реални хора.

„Свръхгени“ е книга, която доказва, че оптималното благополучие не е мит и може да бъде постигнато. Дипак Чопра и Рудолф Е. Танзи ще ви разкрият безграничността на човешките възможности, развитието на които е в нашите собствени ръце.

Чопра е известен индийски лекар и мислител. Роден е на 22 октомври 1947 г. в Индия. Завършва медицина в Индийския държавен институт по медицински науки. Автор е на редица книги (много от тях преведени и на български език) като „Седемте духовни закона на йога“ в съавторство с Дейвид Саймън и „Бог. История и откровения“. Рудолф Е. Танзи е преподавател по неврология в Харвардския университет. Автор е на редица научни статии за престижни списания. Интересите му са насочени в областта на генетиката.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама