10 неща, които да спрете да правите през 2017


10 неща, които да спрете да правите през 2017
Снимка: iStock/Guliver

2017 вече чука на вратата и е време да започнем да правим традиционните си списъци с обещания за новата година. Но за да да започнем на чисто, трябва първо да се сбогуваме с някои неща, които ни задържат и ни спират да бъдем щастливи. Ето и кои са те:

1. Спрете да казвате "да", когато всъщност искате да кажете "не"

Сериозно. Спрете да позволявате на хората да взимат решения вместо вас. Знаем, че може да бъде трудно да казвате винаги истината и да говорите за себе си, но това е вашият живот. Правете това, което искате, а не това, което другите желаят.

2. Спрете да се фокусирате върху всички останали и да пренебрегвате себе си

Прекарваме прекалено много време, притеснявайки се за другите, за това какво ще помислят за нас и какво другите правят или постигат. Нека 2017 да бъде година, в която най-после ще спрете да пренебрегвате нуждите и мечтите си. Фокусирайте се върху себе си.

3. Спрете да ходите по срещи просто, за да излизате с някого

Не трябва да излизате с някого, ако не искате. Не трябва да имате приятел, защото всички останали имат половинки. Не започвайте връзка, просто за да не бъдете сами, така само си губите времето.

4. Спрете да се самосъжалявате, когато нещо не се получи, както сте го планирали

Вместо да прекарвате време в самосъжаление за нещо, което се е объркало, работете по-здраво. Бъдете по-добри и действайте. Нека вашите грешки да ви помагат, вместо да ви завличат надолу. Учете се от тях и не спирайте, докато не реализирате целите си.

5. Спрете да се притеснявате прекалено много за бъдещето

Бъдещето ще се случи, независимо дали ви харесва или не. Опитайте се да се фокусирате върху това, което става в момента, и какви са днешните ви цели, отколкото какви ще са след 5 години.

6. Спрете да се сравнявате с връсниците си

Всеки сравнява толкова много, че става нездравословно за психическото ни състояние. Вместо да гледате на живота като на състезание, мислете за него като за собствена пътека и осъзнайте, че всеки върви в различна посока. Успехът на другите не омаломажава вашия.

7. Спрете да се измъчвате заради несъвършенствата ви

Всички ги имаме. Всеки от нас има белези и несъвършенства, които ни се иска да ги нямаме, но те са част от нас. Приемете ги. Научете се да обичате себе си тази година. 

8. Спрете да се отказвате толкова лесно

Моля ви, спрете да се отказвате толкова лесно от мечтите си, целите и от самите себе си. Вие сте способни на толкова много повече. Дайте максмимума от себе си. И продължавайте да опитвате.

9. Спрете да се оплаквате за всяко малко нещо

Всеки води битка, за която не подозирате нищо. Всеки има свои собствени проблеми и несигурности. Не само вие сте изправени пред предизвикателства. Мислете за положителните неща, които се случват в живота ви, вместо за всяко малко негативно събитие.

10. Спрете да се отнасяте зле със себе си

Всички имаме своите лоши моменти. Неща, които бихме искали да не сме казвали. Но честно, вашият живот е прекалено ценен, за да сте толкова сурови към себе си. Отнасяйте се по-добре към себе си през 2017. Дайте си време, за да се фокусирате върху нещата, които обичате и обожавате в себе си. Бъдете горди от това, което сте.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама