10 убедителни причини, заради които жените с висок интелект са самотни


10 убедителни причини, заради които жените с висок интелект са самотни
Снимка: iStock

Невъзможно е да бъдете щастливи във всички аспекти на живота. Задължително с нещо няма да ви провърви (има пари, няма любов; има любов, роднини се намесват; има ум, няма семейство и т.н.). По някаква причина умните жени вярват, че безнадеждната самота е тяхната съдба. Защо интелигентните жени нямат късмет в любовта?

1. Интелект

Интелектуалците не се раждат, те стават такива. Има две категории на нежния пол - едната, разбираща принципите на взаимоотношенията със силния пол, другaта, занимаваща се със самообразование и кариера. И всъщност, това е дисбаланс. Не винаги добрият специалист разбира житейските проблеми.

2. Стремеж към върхови постижения

Рационално мислещите хора са склонни да се стремят към съвършенство. Това не означава да чакате този единствен мъж през целия си живот и в крайна сметка да не го дочакате. Перфекционистът ще бъде в непрекъснато търсене на нов идеал, всеки път разочарован от предишния. В крайна сметка преследването на несъществуващото ще доведе до обезсърчение, прекомерно безпокойство и емоционално изгаряне.

3. Стереотипно мислене

Умното не означава практично. Например, на теория жената предварително програмира резултата от връзките с необразован мъж, с различна култура и вяра, с разлика във възрастта и с много лоши навици. Стереотипното мислене поражда инерция и отхвърляне на връзките. Но всичко може да е съвсем различно.

4. Липса на интерес

Ако една жена е по-умна от мъжа, едва ли ще имат добри отношения. Те непрекъснато ще си лазят по нервите и ще мислят през цялото време, че заслужават най-доброто.

5.  Самодостатъчност

За интелигентната жена е трудно да намери мъж, равен на нея, с когото да може да споделя мислите си и да е сигурна, че той ще я разбере. Ако търсенето е неуспешно, самодостатъчният човек ще се чувства удобно със собствената си самота.

6. Лош характер

Да знаеш много не означава да имаш добри качества и добри навици. Знанието е от полза за тези, които го прилагат, работейки върху себе си.

7. Желанието да се контролира всичко

Силните взаимоотношения са почти невъзможни за умните хора. Който обича да общува с човека, който контролира всичко, придава твърде голямо значение на малките неща, на които другите просто не обръщат внимание.

ПОНЯКОГА САМОТАТА УЧИ НА НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ

8. Липса на смирение

Младите мъже всъщност не харесват жени, които са много интелигентни. Такива умни дами смятат, че могат да установят свои собствени правила и да накарат мъжете да живеят според тях.

9. Недостъпност

Мъжът смята, че ако жената не е глупачка, значи е горда и недостъпна. Следователно по-голяма част от силния пол предпочита простодушни глупави момичета. Разбира се, има и изключения

10. Недоволство

Колкото повече знаят хората, толкова по-малко щастие изпитват в живота. Въпреки това жената може да бъде едновременно умна и щастлива, ако не се фокусира само върху себе си и правилно използва знанията си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама