11 безпощадни цитата на Фредерик Бегбеде за любовта и живота


11 безпощадни цитата на Фредерик Бегбеде за любовта и живота

Дали е прав, дали не... всеки сам се убеждава в своята истина, когато я намери. Любовта трае точно толкова, колкото ти сам й позволиш. Казват, че повечето случки от живота ти зависят от самия теб и са пълно прави. Ако не вярвате, опитайте. От опит глава не боли.

Това са 11 безпощадни цитата на Фредерик Бегбеде, които трябва да прочетете.

1. Любовта трае три години. Това е положението. Най-напред е годината на страстта, после годината на нежността, накрая годината на скуката.

2. Човек съжалява онези, които страдат, но никога онези, които причиняват страдание.

3. ... защото, когато караш някого да страда, най-много страдаш самият ти.

4. Мъжът е едно ненаситно животно, което се колебае от какво би могло да се лиши. Ако жените бяха по-хитри, щяха непрекъснато да им отказват и по този начин да принуждават мъжете да тичат след тях до живот.

5. Разводът е умствено дефлориране. Поради липса на една „добра война“, която заслужаваме, подобни бедствия са единствените събития, които ни правят мъже.

6. Моята любов е с малка буква, но с широко разперени криле.

7. Любовта представлява една великолепна катастрофа: знаеш, че пред теб има стена, и въпреки всичко даваш газ.

8. САМОТАТА се е превърнала в срамна болест. Защо всички бягат от нея? Защото самотата те кара да мислиш.

9. Любовта е непонятна. Когато човек я наблюдава у другите, не може да я проумее, а още по-малко, когато сполети него самия.

10. Научих преди всичко, че за да бъдеш щастлив, трябва да си бил много нещастен. Без чиракуване, без болка щастието не е трайно.

11. Ето ви един съвсем прост тест, за да разберете дали сте влюбен: ако след четири-пет часа, прекарани без вашата любовница, тя започне да ви липсва, това означава, че не сте влюбен – ако бяхте, десет минути раздяла биха били достатъчни, за да направят живота ви непоносим.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама