12 неща, които отличават уверените хора


12 неща, които отличават уверените хора
Снимка: Thinkstock/Guliver

Постигането на истинска увереност, в противовес на непокритото самочувствие, си има своите трикове. Наистина уверените хора имат по-голям успех и се налагат по-лесно над тези, които се колебаят. Увереността вдъхновява, а увереният човек кара нещата да се случат.

"Ако мислиш, че можеш, или мислиш, че не можеш, винаги ще си прав“, е казал Хенри Форд. Тази максима има силно влияние върху успеха, според скорошно изследване на Университета на Мелбърн. По данни на проучването уверените хора имат по-високи заплати и биват повишавани по-бързо от тези с по-ниско самочувствие. В такъв случай е определено важно да се научим да бъдем уверени.

Какво обаче е правят наистина успешните хора, което ги различава от останалите. Inc Magazine подготвя списък от 12 основни навици.

1. Те черпят щастие отвътре

Щастието е основен елемент на самочувствието. За да бъдеш уверен в това, което правиш, трябва да си щастлив с това, което си. Уверените хора черпят удоволствие и удовлетворение от своите собствени постижения, а не от това, което другите хора си мислят или казват за тях.

2. Те не съдят другите

Уверените хора не съдят другите, защото знаят, че всеки има какво да предложи. Те не се чувстват добре от нещастието или некомпетентността на другите. Уверените хора не губят времето си, за да се сравнят с останалите.

3. Те никога не казват "да“ освен ако наистина не го искат

Според изследване на Университета на Калифорния колкото по-трудно ти е да казваш „не“, толкова по-възможно е да си подложен на стрес или дори депресия. Уверените хора знаят, че да казваш „не“ е здравословно. Те отказват с увереност, защото знаят, че по този начин уважават сегашните си ангажименти и няма да се заемат с нов освен ако не са сигурни, че могат да се справят.

4. Те слушат повече отколкото говорят

Уверените хора слушат повече отколкото говорят, защото не се чувстват, че с говорене има какво повече да доказват. Слушайки повече, за тези хора е по-вероятно да научат нови неща и да растат.

5. Те говорят с увереност

Много рядко бихте чули истински уверен човек да каже „Амм..“, „Не съм сигурен“ или „Аз мисля“. Те знаят, че съм самочувствие се прокарват идеи

6. Те търсят малки победи

Малките победи също носят адреналин и стимулират мозъка в частите, отговорни за мотивацията и наградата. Когато имате серия от малки победи, те могат да поддържат самочувствието ви в продължение на месеци.

Научете останалите 6 неща ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама