14 малки неща, които научих за живота на 30


14 малки неща, които научих за живота на 30
Снимка: iStock

1. Действайте. Лошите неща понякога се случват, а ние сме тези, които можем да променим ситуацията. Действайте! Когато можете да промените нещо, направете го!

2. Хората не се променят. Те просто разкриват кои са наистина, когато времето го изисква.

3. Бъдете смирени. Всеки, който казва, че е смирен, вече не е.

4. Добре е да се чувствате тъжни. Не подтискайте гнева или емоциите си. Чувствата ви не ви правят слаби. Ако нещо не ви прави по-силни, то поне може да помогне да се възстановите и да се справите по-добре със стреса и други предизвикателства.

5. За да спестите пари, просто не влизайте в магазините. Дори и в онлайн магазин. Сериозно. Не се изкушавайте!

6. Не бъдете злобни. Това чувство ви тежи и ви спира да се движите напред.

7. Хората мразят неща, които не разбират. Не бъдете като другите. Вместо това бъдете съпричастни. Не е нужно да приемате вярванията и мненията на другите хора, нито пък да ги принуждавате да се съгласят с вашите, просто трябва да имате уважение.

8. Пътувайте. Напълнете живота си с приключения. Разхождайте се. Посетете близкия град. Пътувайте до друга страна или отидете на околосветско пътешествие. Учете културите на другите народи и опитайте тяхната кухня. Пътуването разширява съзнанието ви и ви помага да бъдете по-наясно със себе си. Пътуването е едно от малкото неща в живота, в което си струва да инвестирате парите си.

6 НАВИКА, КОИТО ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ВЪЗПИТА В СЕБЕ СИ

9. Четете повече. Повече книги и по-малко статуси във Facebook.

10. Бъдете любезни. Винаги. Помогнете на най-нуждаещите се и не очаквайте нищо в замяна. Нека те да разширят добротата си и към други хора.

11. Работете усилено. Всеки иска най-добрите неща в живота, но не всички от тях са готови да положат усилия. Работете усилено, дори когато другите не го правят. Нещата, които си заслужават, отнемат много време. Имайте търпение и всичко ще се случи.

12. Спрете да се сравнявате с другите. Единственият, с когото трябва да се състезавате, е човекът, който сте били вчера. Не завиждайте на хората около вас. Празнувайте с тях успехите им. Техните постижения не са ваши неуспехи.

13. Понякога губим приятели. Понякога се разделяме с хората. И няма проблем - това е животът.

14. Никога не спирайте да работите върху себе си. Грижете се добре за себе си. Ако не се грижите за себе си сега, как някой ден ще можете да се грижите за хората, които обичате? Не очаквайте различни резултати, когато продължавате да правите същите неща. Пийте много вода. Упражнявайте се всеки ден. Молете се редовно. Медитирайте. Правете неща, които са добри за физическото, емоционалното, духовното и психическото ви благосъстояние.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама