6 навика, които всяка жена трябва да възпита в себе си


6 навика, които всяка жена трябва да възпита в себе си
Снимка: iStock/Guliver

В съвременното общество светските красавици ни представят няколко неща, с които може да завладеем сърцата на мъжете - грижете се за тялото си, гледайте умно и стилно, имайте висше образование, някакъв вид талант и се усмихвайте! Но само преди няколко века жените са били много по-различно устроени. Те са били възпитани не само от "умни жени и красавици", но от ДАМИ с главни букви и с истинско благородно поведение. Една жена е трябвало да може да се представи от най-добрата си страна, да вдъхнови мъж, който да е готов на истински подвиг в нейна чест!

Представяме ви няколко навика на истинските дами, които истинската жена трябва да култивира в себе си.

1. Дълбоко уважение към човешката личност

Истинската дама няма да покаже голямо самочувствие или да прояви надменност към хората около нея. Една дама знае как да оцени личността на всеки, тя е мила и любезна не само с връстниците си, но и с тези, които имат по-малко късмет в живота: придружители, бедни или нуждаещи се.

2. Липсата на суетни движения

Истинската дама не се фука и не се изнервя от дреболии. Тя се носи уверено и нежно. Лошата походка, хапането на устни или постоянната игра с предмети в ръцете - всичко това издава самосъмнение и лошо възпитание.

ЕДНА ЖЕНА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНЯВА ЗА ТЕЗИ 10 НЕЩА

3. Способността да бъдеш смирен

Скромността служи на дамата като най-голямото украшение. Скромността не е прихващане, а способността да се държите спокойно и уверено във всяка ситуация, да контролирате напълно чувствата си. Скромността е неподходяща само в два случая - на състезания или изпити.

4. Силно чувство за вътрешно достойнство

В каквато и ситуация да се намира една дама, никой не може да й отнеме най-голямото чувство за вътрешно достойнство. Дамата остава благородна и любезна не само в златните дворци, но и на обикновена земя. Тя никога не забравя за самодисциплината и етикета.

НЯМА НИЩО ЛОШО В ТОВА ДА БЪДЕШ "ОБИКНОВЕНА"

5. Широка и гъвкава перспектива

Истинската дама има своя гледна точка и може да преценява глобални неща. Една уважаваща себе си жена знае как да приема различни мнения, знае как да слуша другите хора, без да налага преценката си. Тя е готова и отворена за диалог.

6. Уважение към други култури и религии

Една дама няма никога да обиди други нации или националности единствено въз основа на това, че културата или традициите й са й чужди.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама