Една жена НЕ трябва да се извинява за тези 10 неща


Една жена НЕ трябва да се извинява за тези 10 неща
Снимка: iStock/Guliver

Жените са чувствителни същества, дори когато изглеждат силни и независими. Понякога изпитват ненужна вина за това, което казват, правят или чувстват. Често причина за това е външният натиск: "Трябва да имаш деца, да се грижиш за фигурата си, да се обличаш елегантно…". Ето за какво жените НЕ трябва да се извиняват:

1. Казвате "НЕ!"

По-лесно е да кажете "да", независимо какво ще последва. Да, сигурно се чувствате ужасно, ако откажете помощ на приятел или среща с познат. Не сте длъжни винаги да отговаряте на очакванията на останалите.

2. Харесвате по-скоро "мъжки" занимания

"Скъпа, трябва да си намериш по-подходящо хоби, все пак си дама!" Колко често чувате подобни коментари?! Кой може да ви забрани да станете автомеханик или ловец? Помнете - това е вашият живот и вие решавате какво искате. Няма причина да предпочитате плетенето пред моторите.

3. Не носите грим

Със сигурност ви се е налагало да се гримирате "насила", защото сте жена и това се очаква от вас. Това е едно от нещата, които правим често под външен натиск. Ако не искате да се гримирате, не го правете.

25 ЗНАКА, ЧЕ СТЕ ЖЕНА, ОТ КОЯТО СВЕТЪТ СЕ СТРАХУВА

4. Избирате "неправилна" храна

Животът е труден, ако трябва да защитавате всеки свой избор. "Защо не пиеш? Хайде поне една чашка!", "Как така не ядеш месо?", "Ще изядеш целия този шоколад!" Не се чувствайте виновни за храната, която избирате. Ако не обичате риба, това си е ваша работа и не се извинявайте.

5. Забавлявате се

Кога за последно ви се е приискало да танцувате, пеете, скачате на улицата и си казвате: "Какво ще кажат хората?" Може да правите каквото поискате, ако не наранявате останалите. Хората просто ще се усмихнат, ще вдигнат вежди… или дори няма да ви забележат. Не се лишавайте от тези мигове на истинска радост.

6. Показвате емоции

Всички живи същества изпитват емоции. Понякога плачете, смеете се, иска ви се да останете сами, да не говорите с никого, да прегърнете приятел… Ваше право е да сте гневни, щастливи, разочаровани, тъжни и дори безразлични – и не е нужно да се извинявате, само защото не отвръщате на някого с усмивка.

7. Дрехите, с които сте облечени

Винаги ще има някой, който не харесва стила ви. Обичате сладки момичешки роклички, спортни дрехи или старите джинси на баща ви. Разбира се, ако не тръгнете по бикини на разходка в парка или не нарушавате дрескода на работата, може да носите каквото пожелаете.

ДА ИЗБЕРЕШ СЕБЕ СИ ИЗИСКВА СМЕЛОСТ

8. Харесвате тялото си каквото е

Още ви боли, ако някога са ви казвали, че сте "много слаба", "дебела", "мускулеста", "твърде ниска"… Хората са различни. Вие избирате дали да спазвате диета, за да влезете в някакви измислени рамки, или да харесвате тялото си каквото е.

9. Търсите помощ от другите

Всяка жена изпада в ситуация, в която има нужда от помощ, но се срамува да поиска. Трябва да знаете, че е съвсем нормално да помолите за помощ. Не забравяйте, че повечето хора ще се радват да помогнат на някого, това ги кара да се чувстват важни. Вместо да се извинявате, кажете едно искрено "Благодаря"!

10. Начина ви на живот

Какво е щастието за вас? Деца? Страхотна кариера? Пътуване? Хората винаги мислят, че знаят по-добре от вас и ви притискат. Ако не сте готови за семейство, това е ваш избор. Ако обичате работата си, не слушайте тези, които ви карат да я смените. Само вие знаете какво наистина е важно за вас, затова винаги слушайте сърцето си. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама
Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


 • Тези зодии ще имат невиждан късмет през...
  Тези зодии ще имат невиждан късмет през втората половина на 2022

  Представителите на тези 4 зодии ще имат повече късмет от останалите през втората половина на 2022 година. Те ще станат истински галеници на съдбата и ще усетят това във всяка една сфера на живота си. Овен  Овенът ще стане любимец на съдбата след юни. Той ще получи възможности за придобиване на богатство,...

 • Късметче за всяка зодия за 22 юни...
  Късметче за всяка зодия за 22 юни

  Овен Стара любов ще се завърне в живота ви и ще ви върне вярата в хората и това, че те се променят истински. Телец Заслужавате всичко хубаво под слънцето и ще го получите. Близнаци Очаква ви любовна магия незабравима. Любовно пожелание за 22 юни според зодията Рак Нова кола, за която...

 • Зодиите, които ще имат много ПАРИ през...
  Зодиите, които ще имат много ПАРИ през юли

  Лятото е любим сезон на малки и големи. Това е времето, когато хората се отдават на почивки, екскурзии и много забавления. Именно затова, често парите не стигат и в един момент се чудим къде е отишла заплатата. За някои зодиакални знака, обаче, това няма да е проблем. Те могат да направят своите смели...

 • Хороскоп за днес, 23 юни...
  Хороскоп за днес, 23 юни

  Овен През тази ден ще имате сили за изключителни подвизи. Сега е моментът да заложите бъдещето на големи дела и грандиозни планове. Телец  Денят е подходящ за работа и бизнес - бъдете активни, преследвайте целите си. Продължете започнатото, но отложете преговорите за по-сложните проекти. Близнаци Днес...

 • 4 прически, които ще са хит през лято...
  4 прически, които ще са хит през лято 2022

  Лятото е онова време от годината, когато търсенето на нова визия е съвсем естествено. В крайна сметка лятото е време за свобода и ново начало, а освежаването на косата активира самоизразяването в нови начала. Ако топлото време ви вдъхновява да загубите няколко стратегически сантиметра, за да се сдобиете...

 • Хороскоп за днес, 22 юни...
  Хороскоп за днес, 22 юни

  Овен Това е ден за промени. Всяко преместване на мебелите или дребни ремонти ще протекат без да ги усетите и ще донесат още уют в дома ви. Телец Това е ден, в който да внимавате какво говорите. В никакъв случай не лъжете. Ако искате да постигнете нещо, вярвайте в силата на думите и ги използвайте правилно. Късметче...

виж всички виж всички
Реклама
Реклама