Да избереш себе си изисква смелост


Да избереш себе си изисква смелост
Снимка: iStock/Guliver

Безброй много пъти през живота си се опитваме да бъдем удобни. Да живеем според нормите на обществото, на приятелите си, на родителите, на половинките си. Според разбиранията на хора, които приемаме за свой авторитет. Правим всичко възможно, за да бъдем харесвани от всеки друг, но най-малко се стараем това да сме самите ние.

Да изберете себе си е един от най-важните и най-трудни избори, който ще направите. Да изберете себе си ще ви коства вашето его, гордостта ви, ще се плати с хора, които ще си отидат от живота ви. В избора на себе си няма нищо сигурно. Ще е необходимо да се откъснете от всички представи за света, който сте имали. Но си заслужава. Невероятно много си заслужава. Безкрайно красиво е. Изключително величествено.

Да избера себе си не е лесен избор. Той е дълъг, мъчен, труден избор. Да знам, че откривам и оголвам себе си, но все пак да го направя. Да знам, че няма как да съм разбрана от всички. Че ще има хора, които няма да са съгласни. Хора, които няма да ме харесват. Его войни. Купища малки битки. Не идвам ли в повече, не е ли прекалено. Трябва ли?

Да избереш себе си изисква смелост, заради това и много хора не го правят. Отхвърлят го. Пътят за самопознание плаши много от нас, заради това и много малко тръгват по него. Направи го въпреки това. Когато се заявиш без страх, с грижа и обич по съществуването си - животът те среща с хора, които да те подкрепят. Същите като теб. Тогава спираш да се чувстваш откъснат, странен, различен, ненормален и луд. Чувстваш се сроден. Открива се един нов свят, изпълнен с чудеса.

Автор: Силвия Крумова, Silviа Amica

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама