Искам любов, но повече искам щастие


Искам любов, но повече искам щастие
Снимка: iStock/Guliver

Когато хората ме питат какво искам повече от всичко друго в живота, винаги съм отговаряла „Просто искам някой да ме обича така, както аз него.“ И всеки път, когато вляза в романтична връзка, откривам, че жертвам своите желания и щастие, докато отчаяно се опитвам да поддържам човека до мен доволен и удовлетворен.

Прекарах години, споделяйки леглото и сърцето си с различни мъже, всеки път мислейки, че съм намерила този, който най-накрая ще запълни празните части на душата ми. И всеки път, когато започнех да вярвам, че най-накрая съм намерил любов, започвах да усещам нещо друго.

Сега съм тук, отново сама, събирам парченца от сърцето си след поредния неуспешен опит за любов. И колкото и да искам да открия истинската любов, точно сега просто искам щастие.

Искам щастие, което започва в момента, в който алармата звънне сутрин. Искам да се събудя и да се чувствам развълнувана от предстоящия ден. Искам да се наслаждавам на всяка минута от живота си - от онази първа чаша кафе до начина, по който усещат лицето си преди лягане.

СИГУРНИ ЗНАЦИ, ЧЕ ИМАТЕ СТАРА ДУША

Не искам да гледам някого до себе си в леглото и да мисля за спора, който имахме предната вечер или как трябва да си обръсна краката. Не искам да чувам оплакванията за това как дърпам завивката. Не искам да се чудя дали ще ми пише за лека нощ или ще се разпадна, когато не го направи.

Искам да се свия на дивана и да гледам стари епизоди на „Приятели” след дълъг работен ден. Искам да си поръчам пица, без да питам никой друг дали не предпочита суши, или китайско. Не искам и да прекарвам час в робство над ястие в кухнята, само за да може някой да каже „да, добре е“. Искам да си лягам рано или да стоя до късно - каквото преценя, че ще ме зарадва в конкретния случай.

Най-вече искам да се погледна в огледалото и да не ми пука какво виждам. Искам да се чувствам комфортно в тялото си, независимо къде се намирам. Искам да нося облеклото, което ме кара да се чувствам себе си, за да мога да прегърна цялото си същество.

Не искам да се притеснявам дали ще впечатля потенциалните партньори. Не искам да подлагам под въпрос косата си или извивките си всеки път, когато хвана половинката си да говори с друга жена. Не искам да се отказвам от парчета от себе си, за да се впиша в кутията на това как изглежда идеалната приятелка.

Повярвайте ми, искам да усетя комфорта на топла прегръдка и да прекарвам нощите си в смях с любим човек до себе си, но това просто не е реалистично в този етап от живота ми. Наистина искам любов някой ден, но в момента искам щастие много повече.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама