Сигурни знаци, че имате "стара душа"


Сигурни знаци, че имате "стара душа"
Снимка: iStock/Guliver

Много хора вярват, че “стара душа” е човек, който се е прераждал няколко пъти в миналото. Други пък просто са мнение, че става дума за човек, който е мъдър и зрял за възрастта си. За съжаление, старите души понякога могат да се чувстват неразбрани, защото са различни, но всъщност имат и много позитиви. Ето няколко доста ключови знака, че имате до себе си или пък вие самите сте такива.

Не се интересувате от материални неща

Не се стремите да бъдете богати или да спестите много пари. Нуждаете се само от толкова финанси, колкото да покрият основните ви нужди и малко допълнителни пари за “черни дни”. Не следвате всяка тенденция и не пазарувате дрехи, които са модерни само за кратък период от време. Нематериалните неща са по-важни за вас.

Цените смислените връзки

Вместо да имате много познати, вие се фокусирате върху малка група хора, които имат най-голямо значение за вас. Искате да изградите дълбоки отношения, без значение от пол, раса или възраст. В детството ви може да ви е било трудно да бъдете приятели с деца на вашата възраст и често сте предпочитали компанията на възрастни.

5 НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО СЪС СТАРА ДУША

Имате завидна емоционална интелигентност

Старите души са изключително сензитивни към чувствата и емоциите на другите хора. Ако някой, на когото държите, се тревожи за нещо или преминава през труден период, вие чувствате болката му сякаш е ваша собствена, ако не и по-интензивна.

Имате нужда от много време сами

Другите може да ви възприемат като малко отдалечени и разсеяни, но в действителност това не е, защото сте студени или защото не ви е грижа. Напротив, вие приемате цялата информация и я анализирате по-задълбочено. Вашата емоционална чувствителност е причината, поради която трябва да отделите много време за себе си, за да се заредите. Освен това, предпочитате да бъдете наблюдател, а не активен участник.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама