Ако не можете да си простите, припомнете си тези 5 неща


Ако не можете да си простите, припомнете си тези 5 неща
Снимка: iStock/Guliver

Грешките, които допускате в живота, често повлияват на самочувствието ви. Измъчват ви чувства на вина и срам и всички онези „трябваше…” и „можеше…”. Универсална истина обаче е, че всеки допуска грешки. Но често ви е трудно да се измъкнете от капана на собствените си негативни емоции. Затова е добре да се сетите за тези 5 неща, когато ви е трудно да простите на себе си.

1. Направили сте най-доброто в дадения момент

Не се съмнявайте и за миг, че сте направили най-доброто, с инструментите, с които сте разполагали. Намеренията ви по всяка вероятност не са били злонамерени, но понякога се случват и нелепи завои на съдбата.

2. Не сте имали сегашните си знания

Би било невъзможно да научим истинската цена на живота, ако не бяха тези грешки. Всъщност, нищо не учи по-добре от стъпките встрани.

8 МИНАЛИ НЕЩА, ЗА КОИТО ТРЯБВА ДА СИ ПРОСТИТЕ

3. Колкото по-рано, толкова по-добре

Не е ли по-добре, че сте направили тези грешки в миналото, а не след пет или десет години? Животът ще продължава да ни изпраща уроци, докато не ги научим.

4. Грешките не ви определят

Фактът, че сте наясно със себе си, съзнателно работите върху себе си и се учите от грешките си, показва много за вашия характер, вашата сила и вашата устойчивост.

5. Признаването на грешка е трудна работа

Не е лесно да признаем, че сме се объркали. Необходима е голяма доза смелост и честност, за да признаем дори само пред себе си. Грешки непременно ще се случват и занапред. Важното е какво правите по-нататък.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама