17 неща, с които сами саботираме щастието си


17 неща, с които сами саботираме щастието си
Снимка: iStock/Guliver

Да, щастието е нещо, което иска всеки човек. Но понякога, макар всичките ни усилия, то просто не идва при нас. Всъщност причината може да се крие точно в нас самите. Ето няколко неща, които трябва да промените, за да намерите щастието, за което толкова много жадувате.

1. Не живеете в настоящия момент

Ако постоянно мислите какво трябва да направите утре или следващия месец, не се фокусирате върху това, което се случва сега. Обърнете внимание на точния момент и бъде осъзнати къде вашите мисли ви водят.

2. Фокусирате се прекалено много върху 5-годишния ви план

Да откачете относно 5-годишния ви план единствено вреди на вашето самочувствие и психическо здраве. Истината е, че никой не може да планира какво точно ще се случи след 5 години, затова е по-добре да започнете да живеете за момента.

3. Фокусирате се върху това, което нямате, вместо върху това, което имате.

Като постоянно се сравнявате с другите и нещата, които те притежават, наистина проваляте шанса си да видите колко всъщност сте прекрасни. Опитайте се да се фокусирате върху постиженията си и положителните страни на живота ви. Вижте красотата в приключението вместо винаги да искате да се съревновавате.

4. Прекарвате прекалено много време сами

Не ни разбирайте грешно. Да прекарвате време сами е чудено, но ако забележите, че го правите прекалено много, може би се изолирате, без дори да осъзнавате. Опитайте се да се обадите на приятел или член на семейството ви. Социалните контакти могат да направят чудеса за настроението ви.

6. Все още отчаяно сте влюбени в бившия си приятел

Ако все още сте влюбени в бившия си, които очевидно е продължил напред и вече са минали две години, трябва да блокирате мислите и чувствата за тях. И се постарайте да поработите върху себе си и да сте сигурни, че напълно обичате себе си, преди да се впуснете в друга сериозна връзка.
7. Избирате работа заради заплатата, а не дали ви носи удоволствие
Парите не могат да купят щастие. Никога. И макар че може да се чувствате като господарите на света с вашето ново повишение, да имате работа, която не харесвате, независимо колко много пари получавате, никога няма да има значение в края на нещата.
8. Не поемате достатъчно рискове
Опитайте се да кажете или направите неща, които обикновено не бихте и ще видите колко живи ще се почувствате. Бъдете смели в действията и изборите си. Бъдете различни от всички останали

9. Дори не правите опити да следвате мечтите си, тъй като смятате, че е невъзможно или глупаво
Ако не следвате личните си цели, вдъхновения и мечти, тогава какво правите? Не слушайте тези хора, които ви казват, че не може да го направите или не сте достатъчно добри. Пробвайте. И ако се провалите, поне ще сте опитали.

10. Прекалено много сте фокусирани върху това да сте успешни
Няма нищо грешно с успеха, разбира се, но ако постоянно го търсите и сте обсебени от идеята за него, няма да бъдете много щастливи в живота си. Успехът не е всичко, което този живот може да ви даде.
11. Прекарвате прекалено много време в социалните мрежи
Изключително лесно е да изгубите си, сравнявайки се с другите в социалните мрежи. Те не са истинският живот. Това са филтри и коригирани снимки. Всичко е изкуствено, затова не попадайте в този капан.
12. Оплаквате се прекалено много
Честно, оплакването няма да ви доведе до никъде в този свят. Затова по-добре помислете как може да промените ситуацията, вместо да мрънкате.
13. Никога не правите нищо извън зоната си на комфорт
Като да отидете на първа среща или да посетите ново място - трябва да изскочите от балона, в който живеете. Опитайте нова храна, запознайте се с различни хора. Срещайте се с мъж, който изобщо не е ваш тип. Вижте какво ще се случи, когато разширите кръгозора си.
14. Пренебрегвате психическото си здраве
Вашето психическо и емоционално здраве е толкова важно за живота и щастието ви. Никога не се срамувайте да потърсите помощта на терапевт или да приемете предписани лекарства. Ако имате нужда от помощ, по-добре я получете, отколкото да игнорирате ситуацията.
15. Стоите на работата си, защото е най-сигурното нещо
Ако сте нещастни на работа, напуснете. Никой не ви спира. Направете нещо хубаво за себе си и си намерете работа, която да ви носите щастие, а не отчаяние.
16. Никога не следвате интуицията си
Ако вашата интуиция ви казва да не правите нещо, недейте. Ако интуицията ви казва да не пиете четвъртата чаша вино, не го правете. Ако интуицията ви казва да не излизате с този мъж, недейте. Вашите натурални инстинкти ги има с причина и трябва да ги следвате.
17. Прекарвате прекалено много време да броите калориите, отколкото да се наслаждавате на това, което ядете
Животът е прекалено кратък, за да губим прекалено много от времето си върху визията си и да броим всяка калория, която слагаме в устата си. Опитайте се да живеете живот с по-малко ограничения и рамки. Яжте храна, които ви осигурява полезни вещества и енергия, която е вкусна и ви кара да се чувствате добре. 
Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама