30 съвета как да започнете да обичате себе си


30 съвета как да започнете да обичате себе си
Снимка: iStock/Guliver

Всеки един човек по света иска да бъде обичан и да обича. Но за да постигнем това, първо трябва да започнем да обичаме себе си.

Предлагаме ви днес да поемете дълбоко въздух и да започнете да прочетете тези 30 съвета, които ще ви помогнат да намерите вътрешното си чувство на баланс.

1. Спрете да се сравнявате с другите. Хората постигат успех по различен начин.

2. Не сте толкова дебели, колкото мислите.

3. Физическите упражнения не са полезни само за външния ни вид, но също така и за душата. Трябва да обичаме телата си, независимо как изглеждат.

4. Важно е да намерите дейност, която може да правите перфектно. Може би се справяте много добре с деца и искате да работите с тях, но не знаете за това, че ще бъдете страхотен учител, защото никога не сте пробвали.

5. Прекарвайте повече време с приятелите си. Те трябва да са по-важни от всеки партньор. Връзките идват и си отиват, но приятелите са завинаги - и трябва да поддържате връзка с тях колкото се може по-често.

6. Намерете време за себе си. Напълно нормално е да искате да останете вкъщи в петък вечер, просто да гледате филм и да ядете пуканки. Тази седмица беше трудна и имате нужда от почивка.

7. От колко отдавна искате да прочетете тази интересна книга, но все не намирате време? Просто я отворете и започнете да четете. Четенето разширява въображението и изостря съзнанието.

8. Прекарвайте време навън. Изследвайте нови улици и пътеки. Ходенето е полезно. Правете го по-често, за препоръчване в добра компания. Ако имате възможност да избирате между шофиране и ходене, спрете се на последното.

9. Правете много снимки. И ако е възможно, извадете на хартия най-хубавите и тези, които са ви най-ценни. След няколко години, ще разберете тяхната неоценима стойност.

10. Ако някой ви нарани, сбогувайте се с него. Нека той да бъде просто човек от миналото, отколкото фокус на настоящето. Понякога просто имаме нужда да продължим напред. Ако ви ядосват, те ще продължат да ви нараняват. Не си струва да прекарвате времето си с хора, които ви носят болка.

11. Свържете се със стари приятели. Пишете на съучениците си. И не бъдете тъжни, ако сте се отдалечили. Направете нови приятели. В течение на времето хората се променят, губят връзка и това е нормално нещо.

12. Обаждайте се на приятелите и семейството си по-често. Връзките ви през социалните мрежи не са достатъчни. Имаше време, когато не съществуваха социални мрежи и всеки говореше лице в лице. Помните ли това време? Беше страхотно.

13. Кажете на тези, които са ви близки, колко много ги обичате. Когато те си отидат, ще мислите за тях всеки ден и ще съжалявате, че сте прекарали по-малко време, отколкото е трябвало. Затова може би е време да започнете сега.

14. С цел да бъдете здрави, трябва да взимате допълнително витамини.

15. Трябва да си угаждате, но трябва да знаете кога да спрете. Може би отдавна мечтаете да направите нещо, но никога не може да отделите необходимата сума. Но кой друг ще харчи пари за вас, ако не вие самите? Просто спестявайте и се радвайте на живота.

16. Грижете се за себе си. Вашето настроение ще зависи от вашият външен вид. Не трябва да носите размъкнати анцузи или постоянно да държите косата си на кок. Може да звучи като клише, но когато изглеждате добре, се чувствате добре.

17. Напишете на лист заглавията на филмите, които искате да гледате.

18. Бъдете активни. Гарантирано е, че ще ви помогне да се чувствате по-добре - физически и емоционално.

19. Намерете правилното хоби за себе си. Ще може да се наслаждавате на свободното си време и на свой ред ще получите много неподозирани ползи от това. Вероятно обикновено хоби ще доведе до нещо повече, промяна в посоката на вашия живот.

20. Спестявайте пари за пътувания. Животът е кратък и трябва да видите света. Има толкова много интересни места, които трябва да посетите.

21. Научете се да се смеете на себе си. Ако се препънете - физически или метафорично - не се притеснявай, просто направете шега от това.

22. Пейте. Отидете на караоке бар, но само, когато сте трезви. Ще ви накара да се почувствате въодушевено. Просто опитайте и ще разберете.

23. Яжте по-малко джънк фууд. Ако знаехте какво всъщност съдържат и как всъщност ги правят, никога не бихте посегнали към джънк фууд отново.

24. Танцувайте. Танцувайте с приятелите си. Не мислете дали изглеждате смешно или не. Просто се забавлявайте и танцувайте за себе си.

25. Усмихвайте се по-често. Колкото повече се усмихвате, толкова по-щастливи сте. Това прави и другите хора щастливи.

26. Правете добри дела за други хора и без да очаквате, че те трябва да отговорят по същия начин.

27. Отворете сърцето си за хората. Все пак, бъдете внимателни някой да не го използва.

28. Не бъде толкова предубедени. Всичко е относително в този свят.

29. Гледайте в небето. Ще забележите, че всеки залез е великолепен. И след това гледайте звездите, които са още по-невероятни.

30. Помнете, че никога няма да намерите благосклоност в очите на всеки. В този живот не всеки ще ви харесва.Трябва да се опитате да разберете това и да го приемете. Обичайте себе си. Помнете думите на Буда: "Вие като никой друг във вселената заслужавате своята любов и привързаност."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама