30 съвета как да започнете да обичате себе си


30 съвета как да започнете да обичате себе си
Снимка: iStock/Guliver

Всеки един човек по света иска да бъде обичан и да обича. Но за да постигнем това, първо трябва да започнем да обичаме себе си.

Предлагаме ви днес да поемете дълбоко въздух и да започнете да прочетете тези 30 съвета, които ще ви помогнат да намерите вътрешното си чувство на баланс.

1. Спрете да се сравнявате с другите. Хората постигат успех по различен начин.

2. Не сте толкова дебели, колкото мислите.

3. Физическите упражнения не са полезни само за външния ни вид, но също така и за душата. Трябва да обичаме телата си, независимо как изглеждат.

4. Важно е да намерите дейност, която може да правите перфектно. Може би се справяте много добре с деца и искате да работите с тях, но не знаете за това, че ще бъдете страхотен учител, защото никога не сте пробвали.

5. Прекарвайте повече време с приятелите си. Те трябва да са по-важни от всеки партньор. Връзките идват и си отиват, но приятелите са завинаги - и трябва да поддържате връзка с тях колкото се може по-често.

6. Намерете време за себе си. Напълно нормално е да искате да останете вкъщи в петък вечер, просто да гледате филм и да ядете пуканки. Тази седмица беше трудна и имате нужда от почивка.

7. От колко отдавна искате да прочетете тази интересна книга, но все не намирате време? Просто я отворете и започнете да четете. Четенето разширява въображението и изостря съзнанието.

8. Прекарвайте време навън. Изследвайте нови улици и пътеки. Ходенето е полезно. Правете го по-често, за препоръчване в добра компания. Ако имате възможност да избирате между шофиране и ходене, спрете се на последното.

9. Правете много снимки. И ако е възможно, извадете на хартия най-хубавите и тези, които са ви най-ценни. След няколко години, ще разберете тяхната неоценима стойност.

10. Ако някой ви нарани, сбогувайте се с него. Нека той да бъде просто човек от миналото, отколкото фокус на настоящето. Понякога просто имаме нужда да продължим напред. Ако ви ядосват, те ще продължат да ви нараняват. Не си струва да прекарвате времето си с хора, които ви носят болка.

11. Свържете се със стари приятели. Пишете на съучениците си. И не бъдете тъжни, ако сте се отдалечили. Направете нови приятели. В течение на времето хората се променят, губят връзка и това е нормално нещо.

12. Обаждайте се на приятелите и семейството си по-често. Връзките ви през социалните мрежи не са достатъчни. Имаше време, когато не съществуваха социални мрежи и всеки говореше лице в лице. Помните ли това време? Беше страхотно.

13. Кажете на тези, които са ви близки, колко много ги обичате. Когато те си отидат, ще мислите за тях всеки ден и ще съжалявате, че сте прекарали по-малко време, отколкото е трябвало. Затова може би е време да започнете сега.

14. С цел да бъдете здрави, трябва да взимате допълнително витамини.

15. Трябва да си угаждате, но трябва да знаете кога да спрете. Може би отдавна мечтаете да направите нещо, но никога не може да отделите необходимата сума. Но кой друг ще харчи пари за вас, ако не вие самите? Просто спестявайте и се радвайте на живота.

16. Грижете се за себе си. Вашето настроение ще зависи от вашият външен вид. Не трябва да носите размъкнати анцузи или постоянно да държите косата си на кок. Може да звучи като клише, но когато изглеждате добре, се чувствате добре.

17. Напишете на лист заглавията на филмите, които искате да гледате.

18. Бъдете активни. Гарантирано е, че ще ви помогне да се чувствате по-добре - физически и емоционално.

19. Намерете правилното хоби за себе си. Ще може да се наслаждавате на свободното си време и на свой ред ще получите много неподозирани ползи от това. Вероятно обикновено хоби ще доведе до нещо повече, промяна в посоката на вашия живот.

20. Спестявайте пари за пътувания. Животът е кратък и трябва да видите света. Има толкова много интересни места, които трябва да посетите.

21. Научете се да се смеете на себе си. Ако се препънете - физически или метафорично - не се притеснявай, просто направете шега от това.

22. Пейте. Отидете на караоке бар, но само, когато сте трезви. Ще ви накара да се почувствате въодушевено. Просто опитайте и ще разберете.

23. Яжте по-малко джънк фууд. Ако знаехте какво всъщност съдържат и как всъщност ги правят, никога не бихте посегнали към джънк фууд отново.

24. Танцувайте. Танцувайте с приятелите си. Не мислете дали изглеждате смешно или не. Просто се забавлявайте и танцувайте за себе си.

25. Усмихвайте се по-често. Колкото повече се усмихвате, толкова по-щастливи сте. Това прави и другите хора щастливи.

26. Правете добри дела за други хора и без да очаквате, че те трябва да отговорят по същия начин.

27. Отворете сърцето си за хората. Все пак, бъдете внимателни някой да не го използва.

28. Не бъде толкова предубедени. Всичко е относително в този свят.

29. Гледайте в небето. Ще забележите, че всеки залез е великолепен. И след това гледайте звездите, които са още по-невероятни.

30. Помнете, че никога няма да намерите благосклоност в очите на всеки. В този живот не всеки ще ви харесва.Трябва да се опитате да разберете това и да го приемете. Обичайте себе си. Помнете думите на Буда: "Вие като никой друг във вселената заслужавате своята любов и привързаност."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама