5 лесни начина да намерим повече време за себе си


5 лесни начина да намерим повече време за себе си
Снимка: Getty Images / Guliver

Животът е много активен. Факт! Понякога дори, човек е толкова натоварен, че не може да намери време за себе си. Просто искаш да се отпуснеш, да релаксираш, да помислиш малко или да почетеш, но просто не можеш да намериш време да направиш някое от тези неща.

За щастие, ви предлагаме 5 начина, чрез които можете да го направите.

1. Кажете „не“.

Приятелска вечер. Вашите приятели идват и си отиват от дома ви или постоянно искат да ходите някъде да пийнете по едно. Да откажете може да се окаже трудно, тъй като те със сигурност ще се опитат да ви убедят. Но ако наистина копнеете да останете сами, е по-добре да ги разочаровате поне веднъж. Те ще ви разберат.

2. Отървете се от разсейващите фактори.

Сега вече сте сами, няма хора около вас и можете да използвате времето само за себе си. И тогава... взимате лаптопа. Съобщения! Телефонът ви започва да звъни! Обаждат ви се от работата. Съседът иска да пиете кафе. Изключете всичко и излезте навън. Обещали сте си, че това време си е само за вас. Следователно не се разсейвайте. Да, социалните мрежи също спадат в категорията разсейващи.

3. Направете си график.

Просто планирайте почивен ден. Лесно е. Вие най-добре знаете, че имате нужда от такъв ден. Тялото и умът ви също се нуждаят от почивка. Изберете един ден от седмицата и го освободете за себе си – отложете срещите и проектите. Просто си починете.

4. Създайте си ритуал.

Намерете време всеки ден да отделяте по час или дори два, за да изпълните този ритуал. Той трябва да е нещо, което ви е приятно да правите и да ви разтоварва. Ритуал, който ще ви накара да се чувствате спокойна и отпочинала. Например, можете да си вземете една топла вана.

5. Екскурзия за един.

Пътуването може да бъде вълнуващо изживяване. Не е нужно да си останете вкъщи, за да имате време за себе си. Излезте. На обяд или вечеря. Разходете се. Отидете в библиотеката и четете книга. Вземете мотор под наем и се повозете или запалете колата и тръгнете нанякъде. Всичко, което е свързано с това да правите нещо сами, е добре дошло.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама