5 сурови истини, които ще ви направят по-силен човек


5 сурови истини, които ще ви направят по-силен човек
Снимка: iStock/Guliver

Често намираме за трудно да признаем собствените си слабости и постоянно се оправдаваме пред другите. Прекарваме по-голяма част от времето си, чакайки: чакайки нещо да се случи, чакайки нещо да свърши, чакайки нещо да започне. Но това "нещо" е най-категорично самият живот. Защо тогава чакаме? Време е да се сблъскаме със суровата истина на живота и да започнем да работим върху себе си точно сега.

1. Никой всъщност не е толкова зает, за да ви отговори

Момчето не е толкова заето, че да не ви отговори на съобщението. И вашият потенциален работодател не е претъпкан с работа, че да не се свърже с вас. Запомнете - хората отделят време за тези, които искат. Ние пишем, обаждаме се, отговаряме на тези, с които искаме да говорим. Ако не получите отговор от някого е защото те преднамерено са избрали да не ви отговорят. Колкото по-скоро спрете да измисляте извинения за тези, които се отнасят зле с вас, толкова по-скоро ще станете близки с хората, които ви уважават.

2. Всеки поставя собствените си интереси на първо място

Независимо колко любящ, сърдечен и грижовен е един човек, той винаги ще поставя собствените си интереси пред вашите. Дори най-внимателният любовник не може да знае кой "бутон" да натисне, ако не му направите намек. Дори най-честният работодател няма да знае, че ви изтощава, ако постоянно приемате още работа. Повечето хора взимат от вас колкото могат, независимо от всичко. Затова се опитайте да установите собствени граници и не позволявайте на другите хора да ги разтягат. Силните хора не се страхуват да кажат "не" или да говорят, когато е необходимо. Те знаят, че трябва да се грижат за себе си, защото никой друг не би го направил.

3. Не е възможно да правите всеки щастлив

Ако правите всичко, което всеки човек в живота ви ви казва да сторите, сигурно ще полудеете или ще се превърнете в безжизнен, безформен и лишен от емоции индивид. Истината е, че никога не може да угодите на всички. Може да опитвате, разбира се, но никога няма да успеете. Винаги ще има някой, който няма да бъде съгласен с изборите ви или начина ви на живот. Ще бъдете критикувани независимо какво правите. Затова взимайте решения, които са правилни за вас, и имайте куража да следвате това, което чувствате, че е правилно. Трябва да угодите единствено на себе си.

4. Светът не ви дължи абсолютно нищо

Може да бъдете най-готиния, най-умния и най-интересния човек в света, но ако никой освен вас не е наясно с всички тези прекрасни качества, няма да получите нищо от тях. Има само два възможни избора: може да прекарате целия си живот, чувствайки съжаление за себе си, защото заслужавате повече от това, което получавате, или може да направите крачка напред и да вземете това, което искате. Предположете кой избор правят успешните хора?

5. Вашите действия ви определят, а не мислите ви

Може да стоите навън цял ден и да мислите за по-добър живот за нас, ни докато не започнете да правите нещо, всъщност не правите промяна. Способността да правим големи планове е добро нещо, но ако не са съпроводени от действия, всичко е напразно. Помнете: ние сме съдени от нашите действия, а не от нашите намерения.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама