6 силни житейски урока


6 силни житейски урока
Снимка: iStock/Guliver

Животът е прекрасен, но трябва да знаем как да го живеем пълноценно. Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да постигнете желаното.

1. Приемете факта, че има неща в живота ви, които няма да се случат по начина, по който желаете

Приемете факта, че има хора, които ще ви обърнат гръб, когато имате най-голяма нужда от тях. Приемете факта, че щастието не идва от хора и неща около вас, а от вас. Приемете факта, че всеки ще се измори и могат да ви наранят и напуснат. Приемете факта, че зад всяка сърдечна болка има причина, урок. Приемете факта, че всеки човек, когото срещате, ще внесе промени в живота ви - някои положителни, други отрицателни. Приемането е ключът.

2. Реалният свят е като нищо, което някога сте очаквали

Научени сме да следвате определени модели и да живеем живота си според правилата, установени от обществото. Те очакват да си намерим работа, която е свързана с нашето образование, да променим предпочитанията си, за да се впишем, да печелим много пари, да си купим кола, да се влюбим, да се оженим и след това да се грижим за семейството си. И ако следвате всичко това, ще бъдете успешни. Защо? Тъй като живеем в общество, в което ако не се вписваш в определените граници, си провал. Но животът е много повече от това. Трябва да можеш да взимаш решения за себе си, а да не копираш от останалите. Не се страхувайте да бъдете различни. Не се страхувайте да се провалите, да промените нещата, които не ви харесват.

3. Никога не се молете за любов

Никога не молете някого отново да ви обича или да бъде с вас, когато искате. Никога не молете за ничие време, отдаденост, обич и внимание. Никога не молете някого да остане с вас, когато имате най-много нужда от тях. Защото ако ви обичат толкова много, те няма да ви оставят. Ако трябва да се молите, той не си заслужава.

4. Не забравяйте да обичате себе си, колкото обичате другите

Понякога обичаме толкова много някого, че забравяме да обичаме себе си. Даваме шанс на другите да бъдат нашият свят и всяка част от него. Даваме им възможност да създадат емоционална привързаност и да разбият нашите сърца. Но накрая те няма да ни обичат по същия начин, както ние, и в крайна сметка ще се уморят и ще ни оставят. Те не могат да ни дадат това, от което имаме нужда, или каквото заслужаваме. И около нас има хора, които ни обичат толкова много, които са готови да ни дадат всичко, което искаме, ще направят необходимото, за да ни видят щастливи, но ние избираме да ги пренебрегваме. Това е животът. Затова помнете да обичате, но винаги обичайте също себе си.

5. Спрете да очаквате хората да ви спасяват всеки път

Ваша работа е да спасите себе си. Всеки има пясъчен часовник; всеки има свои собствени ограничения. Хората ще кажат: "Винаги ще бъда до теб", но това не означава, че може да разчитате на тях всеки път. Спрете да очаквате хората да бъдат супергерои, когато имате най-голяма нужда от тях. Спрете да разчитате на другите. В края на дете трябва да сте научили как да спасите себе си от удавяне. Тъй като всеки е зает да спасява сам себе си.

6. Помнете, че не може да се върнете назад във времето

Всичко, което се е случило във вашето минало, винаги ще остане там, докато вие продължавате житейското си пътешествие. Хората, които обичате, винаги ще бъдат част от него. Те няма да ви разсейват, освен ако не погледнете назад и не позволите миналото да ви завладее. Те просто съществуват, за да ви напомнят как сте преодолели бурите в живота си. Те са живото доказателство, че имате значение и че сега сте по-силни. Никога не се връщайте назад, сега сте на по-добро място. Продължете да вървите. Оставете миналото зад гърба си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама