7 мита за щастието, които обричат жените на нещастие


7 мита за щастието, които обричат жените на нещастие
Снимка: iStock

Психолозите пишат статии за щастието на жените, поетите - стихове, а мъжете разказват вицове.  Често се опитваме да следваме стереотипите за щастлив живот на някой друг - родители, приятелки или модерните социални тенденции. Но често именно те ни пречат да бъдем истински щастливи. Ето кои са митовете за щастието, които ни правят нещастни.

Мит 1: Без мъж няма щастие

За съжаление 50% от жените разсъждават по този начин. И това е причината да остават в токсични връзки. Важно е да осъзнаете, че щастието се крие не само във връзката с мъж, но и в общуването с приятели, в отглеждането на деца, в кариерата, в творчеството, в пътуванията и в живота като цяло. Една жена, която не може да бъде щастлива сама, е малко вероятно да бъде щастлива с мъж, тъй като тя бързо ще изпадне в психологическа зависимост от него.

Мит 2: Без брак няма щастие в любовта

Статутът на официална съпруга дава на жената солидна основа за създаване на семейство, а стабилността е щастие за жените. По правило несигурните жени се придържат към подобни убеждения - за тях е важно да затвърдят своята "позиция" в обществото чрез брак. Ако бракът е основата ви цел, помислете какво ще промени той във връзката ви? Сам по себе си подписът не е гаранция за щастие, а отношенията с партньора ви могат да се влошат още повече.

КАКВО НОСИ ЩАСТИЕ НА РАЗЛИЧНИТЕ ЗОДИИ

Мит 3: Парите са ключът към щастието

По правило в този мит вярват жените, отгледани в семейства, изпитващи материални затруднения. Израствайки в атмосфера на постоянни кавги между родители заради финансови проблеми, момичето стига до извода, че щастието се крие в материалното благосъстояние. И в случая в по-късен етап от живота си жената избират един от двата начина да си осигури охолен живот: или да открие богат съпруг, или да се реализира на високоплатена позиция. Но както се казва "Всяко нещо има цена": съпругите на богаташите плащат за богатство с личната си свобода, а кариеристките - със здравето си.

Мит 4: Не се нуждая от мъж, за да съм щастлива

В случая роля играят родителските нагласи, предаването на негативен сценарий от разведена майка или баба. Пълното отхвърляне на нещо като залог за щастие, е не по-малко токсично от това да се фокусираме към даден сценарий като единствена възможност за щастлив живот.

Мит 5: Децата са най-голямото постижение в живота на една жена

Разбира се, децата трябва да бъдат основна, но не и единствена цел в живота на жената.

Мит 6: Домът е "съдбата" на жената

Този патриархален мит убедително губи позициите си, но все още има жени, които вярват в него.

Мит 7: Интимността не е най-важното

Може би баба ви неведнъж ви е казвала, че важно мъжът да е добър и нищо друго няма значение в брака. Но това не е така. Без хармония в интимните отношения, е невъзможно да се изгради щастлив брак.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама