7 знака, че щастието ви зависи твърде много от партньора


7 знака, че щастието ви зависи твърде много от партньора
Снимка: iStock

Колкото и да не искаме да го признаваме, голяма част от двойките зависят един от друг. Но когато имате нужда човекът до вас да запълни емоционалната ви бездна, вероятно не правите много, за да задоволите емоционалните си нужди сами. Зависимостта от партньора може да повлияе не само на любовния ви живот, но и на цялостното ви благосъстояние. И тъй като винаги сме търсили хармонията, независимо дали в света около нас, или в отношенията с другите, днес ви споделяме 8 сигурни знака, че щастието ви зависи твърде много от половинката.

1. Имитирате настроението на партньора, независимо как се чувствате

Постоянно имитирате настроението на любимия, не защото се чувствате съпричастни, а защото се страхувате от това, което ще се случи, ако не сте на една и съща страница. Притеснявате се твърде много за поддържането на мир в отношенията, така че в крайна сметка фалшифицирате истинските си чувства.

4-ТЕ ОСНОВНИ НЕЩА, КОИТО ТЪРСИМ В ЕДНА ВРЪЗКА

2. Често се нуждаете от валидация за това, което всъщност сте

Често се колебаете кои сте наистина и дали сте избрали правилния начин да направите еди какво си. Имате нужда другият да потвърди, че сте добър, достоен или привлекателен човек. Въпроси като “Как изглеждам”? и “Не забеляза ли новата ми прическа?” са ясен знак за болезнена неувереност.

3. Ревнувате, когато партньорът ви намира щастие извън връзката

Може да се чувствате сякаш връзката ви е единственото нещо на света, което може да ви направи щастливи. Чувствате се застрашени, когато знаете, че вашият партньор се радва на живота си някъде извън “вашия балон” - докато гледа мач с приятели, на работа е или нещо друго. Ревнувате от техните хобита или когато прекарват време с приятели и близки.

4. Разчитате той да взема решенията вместо вас

Не искате да взимате никакви решения сами, защото се страхувате твърде много от отговорността, която идва. Дори да предпочитате нещата да се случват по коренно различен начин, следвате инициативата на партньора си и приемете идеите им, сякаш са единственият правилен път.

5. Външният ви вид се е променил спрямо неговите предпочитания

Може би вашият партньор намира късата коса за привлекателна или пък предпочита блондинки. Това значи драстична промяна за вас, защото искате да отговаряте на неговите стандарти за красота. Реално погледнато, прическата не е голяма работа, но това поведение може да стане токсично, ако премине определени граници.

6. Отказвате се от вашите нужди в полза на неговите

В здравите отношения има постоянен процес на даване и получаване. Това кара двама души да се чувстват като екип. Но ако преминете в режим на саможертва, вероятно ще дадете повече, отколкото всъщност ще получите.

7. Всичко, което правите, се върти около връзката ви

Преставате да поддържате други социални контакти. Жертвате приятелите и семейството си, дори ако партньорът ви всъщност не настоява за това. Просто не правите нищо друго, защото умът ви е зает да изгради перфектна връзка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама