Това са 3-те въпроса, които веднага ще определят дали връзката ви има бъдеще


Това са 3-те въпроса, които веднага ще определят дали връзката ви има бъдеще
Снимка: iStock/Guliver

Френският психолог Мария Джеймсън съветва двойки от 15 години. Въз основа на разговорите си тя разкрива, че само хора с подобни погледи към живота могат да се похвалят с идеална връзка. Не, това не означава, че и двамата трябва да обичате да готвите или да гледате футбол. Но има основни неща, които трябва да са сходни, например темпераментът. В противен случай неразрушимият съюз няма да продължи дълго.

Въз основа на своите наблюдения, д-р Джеймсън пише научна работа, в която определя три основни въпроса, които влюбените трябва да си зададат, преди да започнат съвместен живот. Колкото повече общи отговори имате, толкова по-добре. Не, това не означава, че в случай на различни отговори, трябва спешно да се разделите, просто трябва да работите усилено, за да поддържате връзката си. За разлика от тези, които имат само еднакви отговори - за тези късметлии съвместното съжителство вероятно е лесно и приятно, защото темпераментите им съвпадат. И не се притеснявайте, ако вашият тест за съвместимост не успее. Запомнете - всяко правило винаги има изключения.

И така, какви са тези въпроси?

№1 Бихте ли искали да обиколите света заедно с един малък микробус?

Тест с въпроси, разкриващ вашия характер. Ако мечтаете да пътувате в микробус, най-вероятно се отличавате с близост и изолация. Хората, които обичат общуването, такова пътешествие  им се вижда като истински кошмар. Някои хора обичат лукса, а други нямат нужда от много неща и могат да спят дори под звездите. Но ако гледате на тези неща по различен начин, не означава, че не сте един за друг. Просто всеки от вас трябва да прави компромиси от време на време.

№2 Харесвате ли филмите на ужасите?

От отговора на този въпрос ще стане ясно дали вашият партньор има достатъчно адреналин в живота или не. Обикновено хората, склонни към приключения и рискови спортове (катерачи, водолази, парашутисти) не обичат филмите на ужасите - или са зависими от адреналина, с който са свикнали в живота, или са толкова разтревожени, че не искат да изпитват стрес, докато гледат филми на ужасите. За един обикновен човек, за да получи доза адреналин, е достатъчно да гледа канала на Discovery или „Тези странни неща“. Така че, ако той гласува за научна фантастика или детективски истории, а вие за ужаси, то значи сте доста различни личности.

6 ЗНАКА, ЧЕ ПАРТНЬОРЪТ ВИ Е ВЕРЕН И ИСКРЕН С ВАС

№3 Къде предпочитате да живеете - на село или в голям град?

Тук всичко е очевидно - това е най-лесният тест за съвместимост. Човек, който мечтае за тиха селска къща, никога няма да разбере някой, който обича шума на големия град. Но може би ще се съгласите на алтернатива - прекарайте младостта си в центъра на града, а когато остареете ще заминете за спокойно и тихо място.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама