4-те основни неща, които търсим в една връзка


4-те основни неща, които търсим в една връзка
Снимка: iStock

Всички ние се нуждаем от контакт с други хора от момента, в който се родим. След като пораснем, започваме да търсим човека, с когото да прекараме живота си и да се чувстваме добре. Всеки от нас държи на определени неща като черти на характера, но има няколко общи неща, които са важни за всички. Вижте кои са те:

Сигурност

Човек има нужда да се чувства защитен и сигурен в една връзка. Ние се стремим да оцелеем и да бъдем в безопасност. В една здрава връзка искаме да бъдем себе си, без да се страхуваме, че няма да бъдем приети, без страх от загуба на любов и уважение. Но да покажеш себе си е рисковано, защото означава да разкриеш уязвимостта си и да махнеш защитата си. Всеки иска да бъде убеден, че в този момент няма да получи "ритник" и да бъде изоставен. Ето защо в самото начало на взаимоотношенията всеки извършва проверка на другия: колко безопасно е да стоим близо един до друг.

НЯКОЛКО НЕЩА, КОИТО ПРАВЯТ ЩАСТЛИВИТЕ ДВОЙКИ

Да бъдем ценени

Искаме да бъдем ценени, обгрижвани и смятани за достойни. Желаем ли да бъдем близо до тези, които не ни разбират или уважават? Разбира се, пълното разбиране е невъзможно - ние дори не винаги разбираме себе си. Но е хубаво да усетим, че човекът до нас ни уважава, зачита мнението и нуждите ни и оценява какво има. Никой не иска връзка, в която е приеман за даденост.

Приемане

Още като деца имаме нужда от силен и стабилен възрастен, който да ни защитава - родител, ментор, учител. За съжаление, не всеки получава това в детството. Когато пораснем е същото. Искаме някой да ни приеме такива, каквито сме и да бъде до нас, каквото и да става.

Израз на любов

Какво може да бъде по-естествено от усещането за любов и привързаност към някой, който ни познава добре, уважава ни, приема ни и се грижи за нас? Изразяването на тези чувства е една от нуждите във връзката. В края на краищата, това, което изпитваме по отношение на другия, е част от нас и ние имаме нужда да го изразяваме и да го усетим.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама