5 стратегии за перфектна любов


5 стратегии за перфектна любов
Снимка: iStock

„И те заживяха щастливо до края на дните си...“ - колко често мечтаем за приказна любов! Но в реалния свят рядко се натъкваме на принцове и принцеси. По-често срещаме обикновените хора с техните проблеми и недостатъци (също като нас).

Изглежда връзката започва прекрасно. Всичко се случва сякаш като магия. Но ако искаме тези отношения да се запазят, ще трябва да запретнем ръкави и да се справим с различни проблеми повече от веднъж.

Представяме ви няколко съвета, които ще направят отношенията ви прекрасни.

1. Разберете на какъв етап от връзката се намирате в момента.

Връзките са жив организъм, който непрекъснато расте и се променя. И може да приеме различни форми. В началото това беше любов: мозъкът е толкова наситен с допамин, че обикновено съвместно пътуване за хранителни стоки до близкия магазин изглежда като круиз до Карибите.

Но вторият етап е неизбежен - загубата на илюзии. Започвате да се питате дали не сте се влюбили в своя избраник. Нещата стават по-сериозни и очите ни се отварят.

За тези, които веднъж са изпитали луда страст, този период може да се развие в третия етап - пълно отхвърляне. Партньорът не ви причинява нищо друго освен разочарование.

Но ако разпознаете този период и го преминете с достойнство, той ще бъде последван от четвъртия етап на отношенията - дори по-дълбок от първия. Етап, изпълнен с любов, доверие и хармония.

2. Не разчитайте само на чувства

Независимо дали ви харесва или не: истинските отношения не са съвкупност от емоции, а поредица от решения, които съзнателно вземаме. Всеки ден, правейки това, което е необходимо за поддържане на връзка, почистваме мозъка от някакъв „електрически статичен стрес“, който може да се натрупва постоянно.

ЛЮБОВТА НЕ ТРАЕ ТРИ ГОДИНИ, А ЦЯЛ ЕДИН ЖИВОТ

3. Не бягайте от конфронтация

Знаете израза: "Златото лежи на дъното на реката, но никой не го вижда." Същото може да се каже и за конфликтите и споровете. Нека те не ви плашат - в този случай чувството на страх може да ви заблуди.

От конфликтите се раждат по-дълбоки отношения, по-зряла любов

Много е изкушаващо изобщо да избягвате конфликти или обратно, да натискате партньора, за да сте сигурни, че всичко е както искате. Но конфликтът ви води до момента, в който можете да покажете своето благородство, да покажете, че уважавате партньора си и да играете честно.

4. Бъдете честни с партньора си

Всеки има „багаж“ от минали отношения, който оформя поведението ни и определя как общуваме с другите. Мнозина вече са успели да научат как да се защитят с помощта на маски. Но тези маски са нещо опасно за връзките Любимият човек се нуждае от теб, от твоето истинско „аз“.

5. Не просто говорете - разговаряйте

Когато двамата току-що се срещнахте, можехте да говорите с часове за всякакви теми, нали? Но това е само началото. Истинският диалог започва, когато зад думите на любим човек ще почувствате истински чувства и ще разберете, че вашият партньор е един огромен, сложен и красив свят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама