Любовта не трае три години, а цял един живот


Любовта не трае три години, а цял един живот
Снимка: iStock/Guliver

Един приятел ми каза: "Любовта трае три години. След третата всички трепети изчезват, а пеперудите в стомаха ти ще отлетят. Ще си станете скучни. В най-добрия вариант ще останете приятели!" Не, не съм съгласна с него и никога няма да съм. Защото любовта не трае три години, а цял един живот!

Вече пет години съм с моя любим мъж и нито тръпката, нито страстта, нито обичта, нищо от това не е изчезнало. Вярно е, че не се държим като диви тийнейджъри, бягащи голи и влюбени по брега на морето. Вместо това всяка вечер, сгушени един в друг, ние заспиваме спокойни, че сме заедно, че се обичаме и подкрепяме и това не минава след три години!

Любовта няма срок на годност и ние сами определяме колко ще продължи тя. За любовта трябва да се грижиш, да се бориш, да благодариш всеки ден. Ако искаш тя да продължи вечно, трябва да подкрепяш своя човек, да го разбираш, да му прощаваш, да се извиняваш, да не го нараняваш - трябва да правиш всичко това всеки ден. И няма как да изчезне любовта. Няма как да ти писне.

Ако истински обичаш някого, ако откриваш частичка от себе си в него, ако ти е хубаво да споделяш и хубавите, и лошите неща с него, да споделяш живота си, то няма място за лъжи и обиди в тази красива любов! А когато любовта е истинска и искрена, може да трае цял един живот.

НЯКОЛКО НЕЩА, КОИТО ПРАВЯТ ЩАСТЛИВИТЕ ДВОЙКИ

Заедно ще преминете през бурите, ще се справите със страховете си, ще спечелите всички битки. Защото вашата любов е истинска. Тя е силна, много силна, тя прощава, тя не лъже, тя греши, но тя се извинява, тя споделя, тя не крие, тя вярва и се доказва всеки ден.

Знаете ли, може би има любов, която трае три години, може би две, а дори и една. Има любов, която не се справя с трудностите, която се отказва, която не е сигурна, която е измама. Но не за тази любов говоря аз. Тя не ни е нужна и колкото по-малко трае, толкова по-добре.

Но когато срещнете правилния човек, с когото се чувствате сигурни и защитени, когото можете да приемете такъв, какъвто е, с когото можете да плачете и да се смеете, тогава ще се съгласите с мен.

Любовта, онази истинската, не трае три години, а цял един живот. А може би и два!

Автор: Надежда Георгиева

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама