В този живот има само едно истинско щастие - да обичаш и да бъдеш обичан!


В този живот има само едно истинско щастие - да обичаш и да бъдеш обичан!
Снимка: iStock

Щастието има различни определения за различните хора. За някои може да бъде в успеха и постиженията, за други може да е в парите, а за трети - мечтаната работа. Но истинското щастие идва само от едно нещо в живота и това е любовта.

Да можеш да обичаш някого и да бъдеш обичан в замяна носи толкова много удоволствие и съдържание в живота, че това със сигурност е несравнимо усещане.

Любовта може да бъде толкова красиво нещо. Емоция, която е толкова силна и страстна. Емоция, която може да има толкова много различни лица.

Това чувство е много повече от химическа реакция, включваща окситоцин и допамин, произвеждани от нашия мозък. И това не е уравнение, което може да се реши с няколко действия. И дори не сложна система, която само мъдрите хора биха разбрали. Любовта е магия.

Всъщност търсенето на смисъл в любовта е безполезно е. Истината е, че тя ви кара да се чувствате живи и в това е целият смисъл.

Животът ни е изпълнен с много посредствени неща. Включваме се и свикваме с монотонността и рутината. Но любовта е точно обратното! Любовта ни кара безстрашно да вървим по самия ръб, тя ни предизвиква, кара ни да правил луди неща.

Дори и да се убедите, че не очаквате нищо особено от любовта, сърцето ви няма да го приеме. Можете и трябва да познавате истинската любов, за да не можете повече да живеете без тази магия! Това е любовта, която поглъща и дава невероятна свобода. Любовта, която се издига, поемайки в света на фантазията и се свързва с реалността. Любов, която няма нищо общо с посредствеността и обикновеното.

Любовта, която ви кара да ставате всеки ден по-добри, да растете и да се развивате. Вие и вашият партньор ще се вдъхновявате и подкрепяте взаимно и това е голяма сила.

Да, ние наистина ставаме глупави от любов. И какво от това? Жизнено важно е човек да обича и да бъде обичан - без това светът губи най-ярките си цветове.

В живота ще има много случаи, в които ще се чувствате тъжни, депресирани и безпомощни,  и ще копнеете някой да ви утеши и да ви каже, че всичко ще е наред. Това е моментът, в който се стремим да бъдем обичани. И да обичаме някой истински ни освобождава от много пороци. Прави ни безкористни, обмислени и даряващи. Любовта ни прави щастливи и по-добри хора.

Така че обичайте свободно и бъдете обичани, за да живеете по-добър и щастлив живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама