7 неща, за които силната жена не трябва да се извинява


7 неща, за които силната жена не трябва да се извинява
Снимка: Thinkstock/Guliver

Да поискаме извинение, когато правим грешка, е положителна черта на характера, но когато това се случва прекалено често, може да е знак на слабост.

"Извинявай" се изплъзва от езика ни толкова лесно, че понякога се питаме дали всъщност сме направили нещо лошо.

Има поне 7 неща, заради които силната жена не трябва да се чувства виновна. 

1. Взимане на решения срещу правилата

Много жени, които се смятат за независими, чувстват, че ще бъдат съдени, ако действат срещу обществените очаквания. Да се фокусираме върху кариерата си или пък да нямаме, да се омъжим или да изберем да нямаме деца... жените правим избори, които са добри за нас и не трябва да се извиняваме за тях.

2. Да поставя себе си на първо място

Силната жена знае, че не може да бъде най-добрата за другите, ако сама не се смята за такава. Че трябва първо да се грижи за собствените си нужди, преди да помага на семейството си, шефа или обществото, за да може да направи най-доброто за тях. Силната жена не се извинява за това, че поставя себе си и нуждите си на първо място, тъй като преди всичко останало тя трябва да е здрава, финансово независима и психически силна.

3. Да прави планове, без да се съобразява с никого

Много жени преди са смятали, че трябва да се допитват до мъжете си, преди да вземат решение. Днес силната жена знае, че тя сама е шеф на себе си и може свободно да решава как да живее живота си. Тя не трябва да искам разрешение от никого!

4. Да не се срамува от сексуалността си

Сексът по взаимно съгласие е здравословен и приятен както за мъжете, така и за жените. Проблемът е, че много от нас се притесняват да говорят свободно за него и да споделят спокойно желанията си в леглото. Силната жена знае, че има контрол върху физическите си нужди и може да избира дали да има сексуален партньор или не. Какво прави с тялото си и с кого е само нейна работа.

5. Да говори, каквото мисли

Силната жена знае как да използва думите в своя полза и да комуникира с околните. Тя никога не трябва да се извинява, че казва, каквото мисли.

6. Да казва "Не"

"Не" е мощна дума и силната жена не трябва да се извинява, че я използва често. Тя има пълното право да отказва, за да поставя на първо място своите нужди.

7. Да очаква повече

Силната жена има списък с неща, които иска да реализира и знае, че не трябва да се задоволява с по-малко. Тя е наясно какво иска да промени и как да го постигне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама