7 вдъхновяващи цитата от "Проницателят"


7 вдъхновяващи цитата от "Проницателят"
Снимка: iStock/Guliver

Понякога всичко, от което човек се нуждае, е нова гледна точка. 

Тайнственият скитник Джоунс обикаля и дава помощ на всеки отчаян, посявайки в душите мъдрост и безсмъртна надежда.

"Проницателят" от Анди Андрюс е изключително завладяваща книга, която ще ви накара да се замислите за наистина важните неща в живота.

Ето няколко силни цитата от книгата:

"Когато се съсредоточиш върху онова, от което се нуждаеш, ще установиш, че количеството и размерът на нуждите ти ще започнат да нарастват. Ако се замислиш само за онези неща, които нямаш, скоро ще се сетиш за още много допълнителни неща, които дори си забравил, че нямаш, и това ще те накара да се почувстваш още по-зле! Ако фиксираш съзнанието си върху мисълта за загуба, е много вероятно да загубиш... Но мисли, изпълнени с благодарност, носят щастие и удовлетворение в живота на всеки човек..."

"Много от съкровищата на живота остават скрити за нас просто защото ние самите никога не ги търсим. Често не задаваме правилните въпроси, които биха могли да ни отведат към решението на всички наши проблеми. Толкова сме оплетени в страхове и различни неща, за които съжаляваме, че всяка надежда ни се вижда като глупав авантюризъм."

"Времето, което прекарвате на тази земя, е дар, който трябва да се използва мъдро.Не пилейте излишно думите или мислите си .Помнете,че дори най-простичките действия оставят неизмерима следа в света... И тя съществува вечно."

"Повечето хора губят толкова време в тревоги за неща, които никога няма да се случат, или за неща, които не могат да бъдат контролирани от никого, че не им остава никаква енергия за онова, с което всъщност могат да се справят."

"Много хора си мислят, че за промяната е нужно много време. Не е така. Промяната идва за миг! Тя е внезапна! Може да ти отнеме време да решиш да се промениш..., но самата промяна се случва само с един удар на сърцето."

"Намеренията без реални действия са обида за онзи, който очаква най-доброто от теб. "Имах намерение да ти донеса цветя, но не ти донесох.", "Мислех да се прибера у дома за рождения ти ден, но..."."

"Ако дишате, значи още сте жива. Ако още сте жива, значи още сте тук, присъствате чисто физически на тази земя. Ако сте още тук, значи все още не сте довършили онова, заради което сте на земята..., което пък, от своя страна, значи, че целта на вашия живот все още не е осъществена, не е постигната. А ако целта ви още не е постигната, това означава, че най-добрата част от живота ви все още предстои, още не е изживяна... Ако най-добрата част от живота ви е още пред вас, тогава дори и през най-тежки времена може да сте сигурна, че предстои още смях, че предстоят още успехи, които да очаквате, още деца, които да учите и на които да помагате, още приятели, които да обичате и които да ви обичат. И това важи не само за вас, но за всеки човек. Това е потвърждение на надеждата, че... че в живота има още нещо."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама