8 неща, които правят щастливите хора различно


8 неща, които правят щастливите хора различно
Снимка: iStock/Guliver

Щастливите хора нямат различен живот. Те просто се справят по-добре от тези, които са нещастни. Щастието е резултат на субективно тълкуване на възприятието. Разбира се, това, което ние възприемаме, не винаги се случва по избор - животът ни хвърля неща по пътя ни.

Въпреки това, в повечето случаи ние се озоваваме в ситуациите, в които сме, заради действия и решения, които сме направили. Начинът, по който живеете живота си, определя дали ще бъдете щастливи или не. Паул Хъдсън вярва, че има определени правила, които щастливите хора спазват. Ето и кои са те.

1. Те не се стараят другите да ги харесват - основно защото не се интересуват дали те го правят

Те се харесват и са единствените хора, пред които отговарят за думите и действията си. Може да ги харесвате. Може да ги мразите. Може да не им обръщате внимание - за тях няма значение.

Те правят това, което искат, защото са решили така. Не се опитват да спечелят ничие одобрение. Те не искат да бъдат част от вашия екип - те са си самодостатъчни. Живеят живота си по начина, по който желаят и ако ги харесвате заради това, страхотно, ако не... няма значение.

2. Те правят неща, защото искат, а не защото вярват, че трябва

Те не вярват, че трябва да правят нещо. Освен да плащат данъци и да умрат - разбира се - всичко друго е решение, последвано от преднамерено действие. Ако правят нещо, ходят някъде, участват в нещо, е защото искат да го направят. 

3. Обичат приятели си, но не разчитат на тях

Приятелите всъщност не са наши, ние не ги притежаваме. Те са самостоятелни хора, които имат собствени желания и нужди - хора, които винаг ще поставят себе си на първо място. Хубаво е да ги имаме, но не трябва твърде много да разчитаме на тях, тъй като може да се разочароваме. Тези, които живеят щастливо, имат близки приятели, но поддържат своята независимост с цел да избегнат такива моменти. 

4. Когато ги попитате какво правят, те не ви дават точен отговор

Казват ви всички неща, които правят с живота си - местата, които са посетили и които смятат. Проектите, които са стартирали или са част от тях. Проблемите, по чието разрешаване работят.  Когато ги попитате с какво се занимават, те обясняват за това, което правят в живота си, а не какво работят, за да си платят сметките. 

5. Когато ги попитате къде живеят, те отговарят "в момента"

Щастливите хора не обичат да се задържат на едно място. Може би, защото пътуването прави душата по-добра. Може би, защото знаят, че бездействието може да направи живота им по-скучен. Може би, защото обичат да се срещат с нови хора и да имат нови преживявания. Може би, защото все още не са намерили правилното място, на което да се установят. Тези хора виждат света като техен дом - нито една държава или град. Ако ги попитате къде живеят, те ще отговорят на земята. 

6. Те имат собствена философия и религия, които са създали и по които живеят

Нямате нужда от книга, за да ви кажат как да живеете живота си. Може да го живеете според философията, която имате, докато намирате истини, които ви задоволяват. Те знаят какво е правилно и грешно и са собствените си съдии.

7. Виждат света като тяхна къща за игра, а съзнанието им като диригент

Те не вярват, че има има една единствена реалност. Вместо това възприемат себе си като инициаторите на тяхната реалност. Вярват, че имат пълен контрол над това как интерпретират това, което възприемат. Виждат света по начина, по който избират да го правят, защото осъзнават силата, с която разполагат. Ние всички живеем в собствена реалност. Някои от нас просто създават своите по-добре от останалите.

8. Те живеят в момента, но мечтаят за бъдещето

Щастливите хора имат надежди, мечти и цели. Те имат желания и стремежи, но не позволяват на себе си да бъдат уловени в тях. Нямаме толкова време и място да мечтаем.

Не може да живеете, без да правите нищо освен да гледате в бъдещето, защото ще изпуснете единствения момент, в който нещата наистина имат значение или съществуват: сегашния. Сегашният, непосредствен момент е единственият, в който всъщност може да живеете. Всичко друго е просто илюзия.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама