9 неща, за които ще съжалявате на 30


9 неща, за които ще съжалявате на 30
Снимка: iStock/Guliver

С натрупването на годините осъзнаваме, че е по-добре да съжаляваш за нещо, което си направил, отколкото изобщо да не опитваш нови неща. Скорошна дискусия в Reddit накара хората да споделят нещата, които ги е яд, че са направили или не са направили, когато са били в около 30-те си години. Независимо дали тези години ви предстоят, или са към края си, поучете се от патилата, пише popsugar.com.

1. Всички "трябваше"

Когато навършите 30, ще започнете да усещате обществения натиск повече от когато и да било. Но не позволявайте на купищата „трябваше“ да ви дърпат назад. Може непрекъснато да се тревожите за това, как „трябва“ да имате собствен дом, „трябва“ да имате деца, „трябва“ да сте женени или пък „трябва“ да имате стабилна кариера. Обърнете гръб на всички тези очаквания и живейте живота си по начин, който ви прави щастливи. Не се чувствайте като пълен провал, само защото животът ви се отклонява от нормата – той си е ваш, живейте го както намерите за добре.

2. Не прекарвате време с родителите си

Едно често срещано угризение сред хората на възраст около 30 е, че не прекарват достатъчно време с родителите си, докато последните са още достатъчно млади и активни. Простичките удоволствия като разходката в парка, пътуването или дори воденето на разговор може да е по-трудно, щом родителите ви остареят.

3. Работата е на първо място

Нещо, което да вземете предвид в годините около 30: ако поставите работата на първо място, ще съжалявате горчиво. Прекарвайте време с любимите си хора, защото това са чудесни моменти, които парите и просперитетът не могат да купят.

4. Пилеете време в негативизъм

А сигурно сте си мислели, че всички неприятни и негативни хора ще изчезнат от живота ви, когато навършите 30... да, ама не. Те са навсякъде, затова не си губете времето с тях. Грижете се за хората, които ви карат да се чувствате добре, и заздравявайте взаимоотношенията си с тях. Гледайте да не прекарвате време и в негативни мисли и проблеми, върху които нямате власт. Просто ги оставете.

5. Не се грижите за тялото си

Парадоксално, някои казват, че са твърде стари, а продължават да се тъпчат с вредни храни и да не спортуват. Тези навици са трудни за изкореняване, но ако не се грижите за тялото си, докато сте млади, последиците ще ви застигнат без време.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама