Да бъдеш принцеса


Да бъдеш принцеса

Да бъде принцеса – това е мечтата на всяко едно малко момиченце. А да си признаем, понякога и ние, порасналите момичета, също тайничко си мечтаем да имаме приказен живот, да живеем в красив дворец и да намерим принца.

Дали животът ни може да се превърне в приказка, дали може да заживеем като принцеси не знам, но принцове и принцеси съществуват и в реалността.

Ще ви запознаем с прекрасната Грейс Кели – принцесата на Монако. Една чаровна и омагьосваща жена, чийто темперамент и присъствие се споменават честно, когато стане дума за принцеси.

Преди по-малко от два месеца на кинофестивала в Кан бе премиерата на филма „Грейс от Монако”, чийто режисьор е Оливие Даан. Сценарият е написан от Араш Амел и се концентрира върху 1962 година, когато Грейс е на 32 години и не е биографичен, а по-скоро художествен филм.

Кралското семейство на Монако обаче, ясно показва неодобрението си, след като прочита сценария.

Режисьорът на филма се защитава с думите: "Това е филм, вдъхновен от реални факти. Не става въпрос за биографичен филм. Не съм биограф, нито историк.”

Историята всъщност е доста променена. Действието се развива през 1962 година. Грейс Кели е омъжена от 6 години и се опитва да се приспособи към атмосферата в двореца, а животът й като принцеса започва да й тежи... Ролята на принцесата се изпълнява от красивата Никол Кидман, а Тим Рот е принц Рение.

А каква е всъщност истинската история на тази красива принцеса, ще ви разкажем накратко...

Имало едно време едно прекрасно малко момиченце на име Грейс. То се ражда на 12 ноември 1929 година във Филаделфия, САЩ. Малката принцеса израства в заможно семейство, а детството си прекарва безгрижно и щастливо.

Едва навършила 12 години, Грейс изиграва първата си роля. Записва се да учи в академия за драматични изкуства и не след дълго се превръща в модел. Това не е изненада за никой, тъй като тя е изключително красива, слаба и много много фотографи искат да снимат именно нея.

Само след няколко години малката пораснала Грейс завладява Холивуд. Една от най-успешните й роли е във филми на великия Алфред Хичкок.

Следват предложения за договори, знаменити роли и дори "Оскар" за най-добра женска роля за ролята й във филма "Провинциалистката”, което е и най-голямото й постижение.

Именно след като получава заслужената статуетка, Грейс е поканена да оглави американската делегация на фестивала в Кан. Там се случва и едно съдбовно събитие – принцесата среща принца. Както в приказките, те се влюбват един в друг и се женят през 1956 г.

Двамата влюбени заживяват щастливо, раждат 3 прекрасни дечица две момичета - Каролина и Стефани, и настоящият престолонаследник на Монако – Албер II.

Любовта им остава в историята като олицетворение на истинската и вечна обич, онази която остава да живее завинаги, която се вижда в снимките и се пази в спомените.

Една много силна любов, която обаче слага край на кариерата й като актриса, защото принцът не иска тя да участва в повече филми.

Приказката свършва през 1981 година, когато принцесата загива нелепо в катастрофа, но успява да остави след себе си достатъчно, за да не бъде забравена и до днес. Тя създава една приказка, която никога няма да се забрави и винаги ще бъде разказвана от хора по целия свят.

Ето и някои от най-въздействащите цитати на Грейс Кели:

"Не искам да съм омъжена за някой, който се чувства неуспял и се жени за мен само защото печеля повече пари от него."

"Другите жени гледаха на мен като на съперница. Това ме мъчеше много."

"За една жена навършването на 40 е мъчение."

"Ако някой започне да ме третира като пейзаж, ще се върна в Ню Йорк."

"Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената."

"Естествената роля на жената е да бъде стълб на семейството."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама