Емоционалността не означава слабост, а сила


Емоционалността не означава слабост, а сила
Снимка: Thinkstock

Емоционалните хора не са такива, защото искат да привличат внимание, просто такъв е начинът, по който винаги са се държали. Хората, които са емоционални изживяват повече събитията от живота им и чувстват по-лична връзка с тяхната реалност. Вижте защо емоционалността не е признак на слабост, а начин да изживявате по-истински нещата.

Емоционалните имат по-лична връзка със света. Едно е да възприемаш света около теб, но съвсем различно е да имаш връзка с него. Когато преживяваме нещата около нас, осъществяваме връзка с тях. Емоциите са инвестиции, които след време се отплащат.

Емоционалните са по-съпричастни.  Едно от най-великите умения на този свят е да бъдеш съпричастен към нещо или някого. Съпричастността ни позволява да се поставим на мястото на другия и да видим света през неговите очи. Ако не успеем да сме съпричастни ще останем сами, само с хора около нас, с които не сме свързани по никакъв начин.

Приемат нещата лично и са по-страстни. Хората могат да те приемат за слаба, ако видят, че влагаш прекалено емоционалност в нещата. Но това не е така, означава, че си страстен човек, който се интересува от случващото се.

Техните емоции не ги управляват, а ги учат. Има разлика между това да си емоционална бъркотия и между това да си емоционален, и да се контролираш. Слабост е, когато емоциите почнат да управляват. Колкото по-емоционални сте, толкова повече неща може да да научите за хората около вас. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама