Парфюм за душата: Искаме да можем всичко, а трябва ли?

  • Парфюм за душата: Искаме да можем всичко, а трябва ли?
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 19.04.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Често чувам: "Можем ли да бъдем едновременно и женствени, и професионалисти? Не е ли или едното, или другото?"

Тези неувереност и колебливо залитане между крайностите смятам, че идват от желанието да сме перфектни във всичко пред всички. Искаме да бъдем приемани и като силни и красиви, да можем всичко, да сме уважавани. И с готовност прегръщаме идеята да се раздаваме за всяка оценка и мнение отвън. Как да сме и усмихнати, и уверени? И спокойни, и амбициозни? И нежни, и страстни? И здрави, и амбициозни до безкрай?

Описвайки всичко дотук, сама си дадох сметка колко трудно е и колко много напрежение създава тази прецизна взискателност към самите нас. Тогава e и по-лесно да се отдадем на едната крайност.

Аз вярвам, че можем да бъдем това, което изберем и пожелаем. Заслужаваме да желаем, да получаваме, да сме и можещи, и женствени. Как?

С едно простичко разграничаване на ролите в живота ни. С правилното разпределяне на енергията ни. С добро планиране на деня и живота. С поставяне като приоритет на това безценно време за себе си, в което да си даваме всичко, от което женската ни душа се нуждае – тишина, покой, грижа, свързване с момента, със себе си.

Просто жените се нуждаем от време, в което да се връщаме към себе си, сами да се погрижим за себе си, така както го правим за всички останали. И ден след ден двете крайности се хармонизират.

Затова днес ви призовавам да включите в ежедневието си поне по половин час само за себе си, в който да правите всичко, което най-много обичате.

С любов,

Юлия Атанасова

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.