Парфюм за душата: Моите техники да се справям с тъмния сезон


Парфюм за душата: Моите техники да се справям с тъмния сезон
Снимка: iStock/Guliver

След празници или почивка най-често се случва да усетя суровата страна. А в живота винаги съществуват тези две крайности.

Има дни, в които се чувствам невероятно, гъвкава, силна, можеща, красива и велика, като танцьор, който преоткрива сцената…

Но има и такива, в които има борба, картинката не е толкова ясна и красива, чувствам се стегната и строга, по-слаба, още на събуждане започват нестихващите битки, чувства, емоции… всяка малка част от мен се разкрива. Повелителката, жертвата, разглезената принцеса... всички излизат на светло и няма къде да се скрия от себе си.

Тогава избирам да остана на тихо. Йога. Медитация. Със себе си. Фокус във всяко вдишване. Докато бурята се успокои, прахта се изчисти и се появи светлината. Докато дойде дълбокото чувство на приемане на всичко, каквото е. Докато дойде разбирането, че това съм аз, моят поток от живот и енергия. Това са и най-откровените, живи и интензивни моменти.

Когато пътуваме навътре към себе си, животът ни издърпва от шума и суетата. И кратките и мрачни януарски дни правят точно това с нас. Дават ни възможност да се учим - да танцуваме с тъмнината в нас.

Към медитацията и йогата добавих още няколко ритуала. Благодарение на тях преминавам през този период на годината плавно и се чувствам добре:

1. Повече уют и комфорт. Топлина, без да очаквам прекалено много от себе си, ранно лягане, дълъг сън, книги – отдаване на естествения ритъм.

2. Навън – балансът е ключът. Затова колкото уют вечер у дома, толкова разходки през деня.

3. Силна храна, много супи. Неслучайно е периодът на картофите и тиквата – земни храни.

4. Мечтая смело. Сега е най-доброто време за това. Да опиша желанията си, да навляза по-дълбоко в тях, както и да посветя повече мисли за живота и смисъла му.

5. Забавление – винаги! Музика, спорт, приятели, изкуство, хобита.

6. Мечти за лятото. Затварям очи и се пренасям на плажа. Това винаги повишава настроението ми, защото то идва!

А вие как се справяте с тъмния сезон?

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама