Щастливите жени са тези, които не се състезават с живота

  • Щастливите жени са тези, които не се състезават с живота
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 04.06.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Може да имате навик да се влюбвате все в грешни мъже. Може да сте прекарали години в токсични взаимоотношения. Може би сте мислили, че никога няма да намерите човек, който да ви третира с любов и уважение. А когато най-накрая влезете в удобна, последователна и сериозна връзка, трябва да се гордеете със себе си.

Но ако винаги се сравнявате с хората около вас, тогава може и да не намерите щастието, дори да ви чака пред вратата. Всъщност, може да бъдете разстроени, защото ви е отнело толкова време да намерите някого. Може би се чувствате нетърпеливи и ядосани, защото искате да преминете напред към етапа на брак като всички останали. Не позволявайте успехите на други хора да намаляват собствените ви успехи. Не трябва да се чувствате така, сякаш това, което сте постигнали, не е нищо особено, защото познавате десетки други, които са ви "изпреварили". Животът не е състезание.

Няма значение дали сте първата от приятелките си, която се намира в сериозна връзка, или пък последната. И в двата случая сте намерили нещо, което си заслужава. Трябва да се наслаждавате. Имате право да бъдете щастливи. Имате право да се гордеете.

Когато се отнасяте към всичко като към състезание, вие не само наранявате себе си. Наранявате и хората, които ви обичат най-много. Ако не можете да се зарадвате на щастието на приятелка, която се омъжва, ако тайничко завиждате на друга, която е отишла на екзотична екскурзия – това е крачка назад.

Най-щастливите жени са тези, които не се състезават с живота. Те сравняват сегашните си постижения с миналото. Това са жените, които осъзнават, че всеки се движи с различно темпо, всеки следва различна времева линия, всеки е предназначен да достигне различни постижения.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.