СуперЖените, за които трябва да знаем


СуперЖените, за които трябва да знаем
Снимка: iStock/Guliver

Дори и днес често чуваме, че жените нямат съществен принос за развитието на изкуството, науката и обществения живот. Истината е, че супержените са навсякъде около нас и е изключително важно да знаем повече за тях.

"СуперЖените" е образователна колекция от 30 карти за оцветяване, с които ще научите за редица важни за историята жени от различни епохи, представящи всевъзможни професии, религии и етноси: художнички, писателки, учени, актриси, джаз певци, политически лидерки, лекарки, адвокатки, спортистки и много други. "СуперЖените" трансформира всяка история в пъстра илюстрация с много любопитни и красиви детайли. Това е първата подобна поредица, публикувана в България.

В колекцията ще откриете илюстрации на паметни личности като българската общественичка Екатерина Каравелова, основателка на Българския женски съюз. Както и на американската певица и пианистка Нина Симон, тясно свързана с борбата срещу расизма в Съединените щати.

"СуперЖените" има за цел да запознае малки и големи с различни модели на подражание, които са източник на вдъхновение, смелост и сила. Момичетата трябва да могат да избират сами своето призвание и никога да не чуват репликата, че нещо не е тяхна работа. Основното послание на колекцията е, че когато момичетата се подкрепят взаимно, се случват прекрасни неща.

Средствата от продажбите на картите ще подпомогнат финансово работата на Български хелзинкски комитет (БХК), водещата организация за правата на човека в страната, като покрият част от разходите по дела, свързани с дискриминация над жени. Колекцията е резултат на партньорство между БХК и Mamyglos, полска феминистка организация.

Можете да пуснете заявка за поръчка на картите на следния имейл адрес: bhc@bghelsinki.org. Цена: 20 лв.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама