Защо трябва да прощаваме


Защо трябва да прощаваме
Снимка: iStock/Guliver

В детството сме принудени да прощаваме. Когато съседското момиченце ни е взело куклата, то е било принудено да се извини, а ние да му простим. Но това не означава нищо - може да таите яд за дълго време. В зряла възраст ние често очакваме извинение, но най-вече напразно.

Ние осъзнаваме колко важно е да знаем как да прощаваме и да се извиняваме и искаме да споделим с вас няколко ценни съвета, за да се освободите от гнева.

Помага ви да продължите

Когато не прощаваме, това означава, че задържаме злоба, презрение и недоволство. По този начин болката остава в нас. Постоянно мислим за събитията, които са ни наранили отново и отново, вместо да се фокусираме върху по-приятни неща.

Преди всичко вие имате нужда от прошка

Това е смисълът. Смятаме, че прошката засяга само този, който ни е обидил. Истината е, че тя е важна за нас. Не може да продължим без нея. Имаме нужда да простим, да се освободим от гнева и да спрем да живеем в миналото.

Прошката е за всеки

Не само за тези, които се извиняват. Иначе какъв е смисълът на прошката. Силните хора прощават дори на тези, които не заслужават, или нашата злоба ще се отрази на другите хора чрез нашето поведение. Това може да предизвика недоверие към нас.

Да простиш означава да се освободиш

Само когато простим, може да се помирим с миналото, за да може това да не навреди на бъдещето ни и да продължим напред. Когато се освободим от негативните спомени и болка, освобождаваме пътя за нови емоции и чувства.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама