Ако не сте доволни от живота си, променете го! Как живеете е единствено ваша отговорност!


Ако не сте доволни от живота си, променете го! Как живеете  е единствено ваша отговорност!
Снимка: iStock

Животът не ви носи щастие? Не стойте неподвижно, не сте дърво!

Много често една рутина ни дърпа толкова много, че започва да изглежда, сякаш излизането от нея вече не е възможно. Ние приемаме това и се съгласяваме с неща, които ни се струват правилни и безопасни. Страхуваме се от промяна поради страха от среща с непознатото.

В крайна сметка просто стоим неподвижно, изплашени до смърт от идеята да оставим всичко в миналото и да започнем от нулата. Готови сме да пожертваме собственото си щастие в името на позната атмосфера и сигурност. Стоим неподвижно, въпреки че трябва да продължим напред.

Ако животът ви не ви носи щастие - не стойте, а направете нещо, не сте дърво!

Ако работата ви разстрои, се откажете от нея. Ако тя ви изтощава психологически, физически или емоционално, или ви се струва, че имате малко възможности за растеж и научаване на нещо ново, напуснете и потърсете работа, която ще ви направи щастливи. Все още имате време и щастието е много по-важно от това да седите на място, където се чувствате безполезни заради невъзможността си да платите сметките си.

Ако не харесвате приятелите си - изключете ги от кръга от приятели. Смятате ли, че те влияят зле, дърпат ви и изтощават енергията ви? Отървете се от тях. Просто трябва да направите това, като се предпазите от токсичността на околната среда.

Продължавайте да се развивате като личност, заобикаляйки се с хора с подобни вибрации. Не сте създадени за посредствен живот или за общуване с посредствени хора.

Ако личния ви живот не ви прави щастливи– променете го. Вашият партньор е далеч от последния човек на Земята, с когото можете да изградите отношения. Любовта е много повече от просто запознанства, сладка кореспонденция, целувки и прегръдки.

Реалните отношения ви променят отвътре навън, мотивирайки ви да станете по-добра версия на себе си. Ако партньорът ви кара да страдате, изпълвайки живота си с токсичност и болка, тогава е време да се сбогувате с него.

Ако вече не харесвате града си, сменете пейзажа. Да, познатата атмосфера и комфортът са добри, но до там. Ако не искате да се преместите в друг град само поради страх от неизвестното, помислете отново и рискувайте. Всичко най-добро в живота ни се осъществява извън нашата зона на комфорт. Вземете шанс и започнете живота от нулата. Запомнете - истински дом е мястото, където сте щастливи, а не там, където се чувствате в безопасност.

И накрая, ако не харесвате вашите перспективи за живота - променете ги. Спрете да се притеснявате за това, което не може да бъде променено! Живейте животът, който искате!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама