Аз съм причината за моето щастие


Аз съм причината за моето щастие
Снимка: iStock

Има дни, когато ставам от леглото и се чувствам много зле... Но тези дни станаха седмици, a седмици - месеци, докато не разбрах, че трябва да променя нещо. Като за начало трябваше да намеря причина, затова започнах да обвинявам работата си, приятелите, семейството си и по принцип всички около мен. Просто е по-лесно да обвинявате някой друг. Но истината е, че трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света. Ние самите можем да бъдем щастието в живота си. Запомнете го!

Разбрах, че трябва да живея тук и сега. Притеснявах се толкова много за нещата, които трябва да направя утре, следващата седмица, следващия месец, че толкова много ми липсваше  настоящето. Пропуснах всички тези малки радости, като чашата ароматно кафе при изгрев слънце, която пия, докато се наслаждавам на пробуждането на града. Не е нужно винаги да поддържате живота си и да мислите за бъдещето. Просто живейте.

Винаги съм мислила за нещата, които нямам, вместо тези, които имам. Поставяйки себе си на второ място и сравнявайки се с другите, вие наистина губите възможността да видите колко сте страхотни. Опитайте да се съсредоточите върху нещата, които вече сте постигнали, и вижте красотата в пътуването, вместо да искате винаги да се състезавате напред.

Разбрах ще, че трябва да се отърва от токсични отношения. Този приятел, който казва твърде много шеги, които нараняват чувствата ви? Често ли ви обръща гръб? Оставя ли ви, когато сте стигнали дъното? Пуснете този „приятел“. Ние държим на отношенията поради страха да не останем сами. Ние държим на тях заради „добрите стари времена“, но тези времена отминаха, както и вашето приятелство. Да си сам все още е по-добре от това да си заобиколен с токсични хора.

БЛАГОДАРЯ - НАЙ-ХУБАВАТА ДУМА НА СВЕТА

Спрете да се отказват от мечтите си, защото са глупави. Кой каза, че са? Спомняте ли си, когато сте били дете и всичко, което сте имали са били мечти и въпреки това сте били толкова щастливи? Мечтайте отново. Искате да рисувате? Рисувайте! Искате да стигнете до небето? Качете се на самолет. Искате ли да летите? Скочете с бънджи. Направете всичко, за което си мечтаете.

Правете всичко това, което ви харесва, защото това ви прави щастливи.

Никой човек не може да ни направи толкова тъжни или толкова щастливи, както ние самите. Това, разбира се, изисква промяна, която започва отвътре. Бъдете по-смирени, по-добри, мислете повече за себе си. Не позволявайте на токсичните хора да останат близо до вас! Бъдете позитивни и помнете- вие сте причината за щастието в живота ви!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама