Благодарността е, когато паметта е в сърцето, а не в главата


Благодарността е, когато паметта е в сърцето, а не в главата
Снимка: iStock

Живеем в свят, в който всичко се случва много бързо. „Горещите“ новини и днешните събития вече губят актуалност утре. Ако не сте внимателни, същото може да се случи и с живота ви като цяло. Всички се стремят към повече и по-добро, но това изобщо не означава, че не трябва да сме благодарни за това, което вече имаме.

След като се научим да оценяваме това, което вече съществува и е около нас, ние поддържаме позитивно отношение и привличаме още повече добри неща в живота си.

Защо трябва да сме благодарни?

Започваме да изпитваме благодарност, когато осъзнаваме кой и какво са ни вдъхновили да живеем живота, който имаме.

Благодарността е едно от най-прекрасните чувства, които можем да изпитаме. Именно тя ни помага да разцъфтим в целия си блясък.

Всичко е просто и ясно. След като се научим да обръщаме внимание на това, за което можем да бъдем благодарни, осъзнаваме, че това наистина има значение в живота ни.

Познавате ли човек, в чиято душа гори огън на благодарност? Такива хора обичат живота. Страстта, усмивката и увереността са характерни за тези, които са благодарни и оценяващи. Това е магическата сила на благодарността. Такива хора са истински щастливи.

Осъзнавайки колко причини за благодарност имаме, ние започваме да се чувстваме доволни от живота, който имаме. Оценяваме малките неща, защото те са от голямо значение за нашето щастие.

Когато сме доволни от живота, ние сме в състояние да изградим по-добро бъдеще за себе си. Не се страхуваме от неизвестното. Ние разбираме, че можем да постигнем всичко, което искаме. Осъзнаваме, че наистина можем да сме благодарни за много неща.

3 КАЧЕСТВА, КОИТО ПРИТЕЖАВАТ НАИСТИНА СИЛНИТЕ ХОРА

Благодарете с действия!

Да кажеш „благодаря“ на някого е доста лесно. Думите често не означават толкова, колкото нашите действия. Да проявяваш благодарност в действията е съвсем друго.

Това може да стане по много начини. Например, можете да напишете на човек малка благодарствена бележка. Можете да прегърнете силно човек, който е направил нещо добро за вас. Можете също така да върнете милия жест, като направите нещо добро и вие. Не забравяйте да вършите добри дела, когато имате възможност.

Мислейки за това, за което можем да сме благодарни в този живот, всъщност ще намерим много причини за щастие.

Всички сме пътешественици в този свят, защото животът ни е дълъг път. Разбира се, ние искаме да постигнем колкото се може повече сами. Това обаче не винаги е възможно. В един или друг момент от живота трябва да търсим помощ и подкрепа от тези около нас.

Трябва да сме благодарни на всички, които ни помагат и подкрепят в подходящия момент.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама