Български фонд за жените организира конкурс за проекти, посветени на 8 март


Български фонд за жените организира конкурс за проекти, посветени на 8 март
Снимка: iStock

8 март е ден, в който се честват политическите, икономическите, научните и културните постижения на жените. Той все още е и ден за политически разговори и активизъм. На 8 март е важно да припомним, че жените в България се борят за равноправие от повече от век. Благодарение на тaзи дълга традиция на борба, днес имаме право да гласуваме и да участваме в управлението, да учим в университет и да работим срещу заплащане.

Правата на жените не идват даром, а се отстояват всеки ден. Поради тази причина Български фонд за жените обявява Конкурс за идейни проекти, посветени на Международния ден на жената – 8 март. С тях искат да дадат гласност на съвременните предизвикателства пред жените и момичетата както в България, така и по света. До 10 креативни проекта ще бъдат финансирани от Фонда с максимален размер на бюджета до 3000 лв.


Няма ограничения за дейностите, които могат да бъдат финансирани. Примерни такива са: организирането на шествия из страната, събития и кампании (онлайн или офлайн), артивизъм, видео, фотографско или аудио съдържание, филмови прожекции/дискусии, изложби и поп-ъп инсталации, флашмоби и други дейности, които са свързани тематично с 8 март и политически активизъм, както и с равнопоставеност, недискриминация и права на жените и момичетата. Проектните идеи трябва да бъдат реализирани на 8 март (Международния ден на жените) или в рамките на месец март 2022 г.

Всички проектни идеи е необходимо да се съобразяват с актуалните към момента официални предписания (и/или ограничителни мерки), свързани с превенция на разпространението на COVID-19 при планиране и осъществяване на публични събития, срещи и дейности.

ТУК може да научите повече за пълните условия за кандидатстване.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама