Цветовете, които ще ви донесат успех през 2016


Цветовете, които ще ви донесат успех през 2016
Снимка: iStock/Guliver

Вярвате или не, според науката цветовете могат да влияят на емоционалното ни състояние. Кейт Смит, експерт по цветовете, твърди, че те имат пряко отражение върху живота ни и че реагираме на тях на всички нива – социално, културно и личностно. "Цветът е мощен инструмент за въздействие, защото го разпознавате много по-бързо, отколкото да прочетете етикет”, казва тя.

Смит препоръчва да използваме червеното за списъка си със задачи, синьото за финансови документи, зеленото за неща, свързани със семейството и общността, жълтото за графици, календари и неща, които не можете да си позволите да изгубите.

Ако не сте човек, който си води бележки, дори носенето на определен цвят може да помогне. Когато се подготвяте за новата година, внесете цветовете в живота си стратегически, така че да подобрите емоциите, поведението и настроението си.

1. Бялото означава ново начало

Смит препоръчва да включите бели нотки, които ще ви помогнат да започнете на чисто през 2016. "Нищо не отваря така пространство и възможности, както го прави бялото", казва тя. Може дори да решите да освежите дома или офиса си с бяла боя. Да не говорим, че може да похарчите малко пари за бяла зимна грейка.

2. Червеното не е само за празниците

Внесете малко пикантност в гардероба си и след сезона на грозните коледни пуловери. "Носенето на червено ще ви направи по-продуктивни, когато става дума за активности, свързани с мускулна двигателност и сила", обяснява Смит. Този дързък цвят ще ви мотивира да постигнете резултати.

3. Червеното може да ви помогне да привлечете мъжете

Изборът на перфектното облекло за всеки един случай може да бъде стресиращо, особено ако искате да впечатлите потенциалното си гадже. Помогнете си, като сложите червено червило или червен лак. Това ще ви даде много повече увереност.

"Червеното е цвят, който привлича вниманието“, казва Смит. "Да носите цвета на любовта и романтиката може да е точно това, което ви е необходимо, за да привлечете нов човек в живота си".

Внимание? Ние обичаме вниманието.

4. Зеленото помага на здравето и тренировките

Да си "зелен" е нещо повече от модерна концепция. Носенето на изумруден цвят може да превърне упражненията ви от мързеливи в "хайде да го направим". "Зеленото ще повиши настроението ви и ще намали представата ви за нивото на натоварване, така че вероятно ще се упражнявате по-енергично”, обяснява Смит.

В допълнение към това, една зелена чиния ще промени възприятията ви за храната. "Зеленият цвят ви вдъхновява да се храните здравословно и ви кара да мислите за пресни плодове и зеленчуци”, обяснява тя. "А когато чинията е цветна, сте склонни да си сипвате по-малки порции – и съответно, да ядете по-малко”.

Най-накрая хранителен режим, на който е лесно да се насладим.

5. Жълтото и оранжевото ни карат да харчим повече

Нека си го кажем честно – похарчихте целия си месечен бюджет, защото така искахте, а не защото имахте нужда от нов комплект чинии. А ярките цветове, които компаниите използват за логата си, не помагат ни най-малко в борбата с шопинг-манията.

"Цветове като червено, жълто и оранжево привличат вниманието и ни подтикват да купуваме”, обяснява Смит. Цветовете, които ни карат да извадим портмонетата, се свързват с нас на емоционално ниво.

6. Синьо за професионален успех

Добавянето на синьо към деловия костюм или презентацията ще ви помогне да излъчвате положителни характеристики като стабилност, доверие, увереност и интелигентност.

"Професионалният успех се асоциира с този цвят”, казва Смит. "Облечете синя дизайнерска рокля или блуза, когато отивате на бизнес среща или интервю”.

Друг трик за повишване на увереността е да носите цвета, който обичате. Дали е черно, морскосиньо или оранжево, ако ви кара да се чувствате страхотно, то ще излъчвате позитивна енергия, която показва, че сте готови да поемете нови предизвикателства и да продължите напред.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама