Да изживееш деня си спокойно, това изглежда най-невероятното приключение днес


Да изживееш деня си спокойно, това изглежда най-невероятното приключение днес
Снимка: iStock

Да живееш в мир означава да живееш хармонично със себе си, другите и всички съзнателни същества около себе си. Това е едновременно външен и вътрешен процес. Външно, да живеем в мир е начин на живот, в който ние се уважаваме и обичаме, независимо от нашите културни, религиозни и политически различия. Отвътре всички ние трябва да търсим сърцата и умовете си и да разберем страха, който предизвиква импулса към насилие, защото, като продължава да игнорира яростта вътре, бурята отвън никога няма да отшуми.

Най-важното нещо е да живеем в мир с другите и със себе си всеки един ден. Не само когато трябва, а всяка секунда. Именно в това е смисълът на живота!

 Намерете своя вътрешен мир. Без вътрешен мир, ще се чувствате в постоянно състояние на конфликт. Опитът да запълните живота си с притежания или да се подобрите чрез социално катерене, без изобщо да спирате да цените вътрешната си стойност, ще ви остави постоянно нещастни. Когато сте ядосани, намерете приятно тихо място, където да спрете, поемете дълбоко въздух и се отпуснете. Изключете телевизора или компютъра. Излезте сред природата, ако е възможно, или отидете на добра, дълга разходка. Пуснете малко нежна музика или изключете светлините. Когато отново се почувствате спокойни, станете и продължете с живота си. Поне веднъж на ден прекарвайте десет минути на спокойно място, например под сенчесто дърво или в парка, навсякъде, където можете просто да седите спокойно, без да се разсейвате.

Търсете любов, а не контролирайте другите. Преставането да търсите власт над хората и резултатите в живота си е първата основна стъпка към спокойното живеене. Опитът да контролирате хората означава да се стремите да наложите своята воля и реалност на другите, без изобщо да се опитвате да видите тяхната страна на нещата. Контролиращият подход в отношенията ще ви държи в конфликти с другите. Замяната на волята за контрол с широк подход да обичаме другите, включително техните грешки и различия, е пътят към спокоен живот.

Бъдете толерантни. Толерантността към всичко, което мислите и правите, ще доведе промяна в живота ви и в живота на другите около вас. Толерантността към другите означава оценяване на многообразието  на съвременното общество и желанието да живеете добре и да оставите и другите да живеят. Когато не успеем да толерираме убежденията на другите, начините на тяхното съществуване и мнението, крайният резултат може да бъде дискриминация, репресия, дехуманизация и в крайна сметка насилие. Практикуването на толерантността е в основата на спокойното живеене.

Бъдете добри. Добрият човек не използва насилие срещу друго лице или животно. Въпреки че има много насилие в този свят, направете избор и бъдете добри!

Търсете прошка, а не отмъщение. Живейте в настоящето, не в миналото. Ако се спрем на това, което би трябвало да бъде и да се преживеят минали наранявания, ще се запазят негативите от миналото и ще се внесе постоянен вътрешен конфликт. Прошката ви позволява да живеете в настоящето, да гледате напред към бъдещето и да оставите миналото да си отиде. Прошката е върховната победа, защото ви позволява да се наслаждавате отново на живота, като сключите мир с миналото.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама